Rusya Mazlum Kobani ile Toplantı Yaptı

TAKİP ET

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve beraberindeki komutanlar, YPG'li sözde komutan Mazlum Kobani ile telekonferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve beraberindeki komutanlar, YPG'li sözde komutan Mazlum Kobani ile telekonferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi. Rusya devlet televizyonunun canlı olarak yayınladığı, Türkiye ile Rusya'nın Soçi Mutabakatı hakkında görüşülen toplantı büyük tepki çekti.

Teröristbaşından Teşekkür

Yapılan toplantıda PKK/YPG'li terörist Mazlum Kobani'nin ''Putin'e çabalarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Rusya ve Suriye askeri güçleri bölgede konuşlanmış durumda. Güçlerimiz Rus askeri polisine yardımcı olacaktır.'' dediği aktarıldı.

Sergey Şoygu ise Rusya'nın Türkiye sınırındaki askeri polis sayısının artırılacağını belirtti.

Bir Diğer Tepki Çeken Açıklama ise ABD'den Geldi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Mazlum Kobani için ''Seni bir an önce görmek için sabırsızlanıyorum.'' şeklinde bir tweet attı. Bu olaydan sonra ABD'li senatörler, SDG lideri Mazlum Kobani'nin vize işlemlerinin hızlandırılmasını ve ivedilikle Amerika'ya getirilmesini talep etti. Senatörlerin, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya yazdıkları mektupta '' Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler bizi son derece kaygılandırıyor demek bile yeterli olmaz. Suriye'de olan bitenleri Kobani'den dinlemek hem Kongre'nin hem de Başkan Donald Trump'ın yararına olacaktır.'' dedikleri öğrenildi.