Rusya, Navalny ile Bağlantılı Kuruluşların Faaliyetlerini Yasakladı

TAKİP ET

Rusya'da Moskova Şehir Mahkemesi, Rus muhalif Alexsey Navalny ile bağlantısı olan kuruluşları aşırılık yanlısı ilan ederek bu kuruluşların faaliyetlerini yasakladı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, kararın savcılığın talebi üzerine alındığı belirtildi.

Rusya’da Moskova Şehir Mahkemesi basın servisinden dün yapılan açıklamaya göre, savcılığın talebini değerlendiren mahkeme, Navalny’ın kurucusu olduğu Yolsuzlukla Mücadele Vakfı, Yurttaş Haklarını Koruma Vakfı ve Navalny Karargahları’nın aşırılık yanlısı olduğuna karar verdi. Alınan karar doğrultusunda, söz konusu kurumların, her türlü bilgi yayması, mali operasyonlar yapması, seçimlere katılması, eylem ve gösteri organize etmesi ve benzeri tüm faaliyetleri yasaklandı.

10 Gün İçinde İtiraz Edilecek

Mahkeme, Yolsuzlukla Mücadele Vakfı ve Navalnıy Karargahları ile ilgili alınan kararların hemen yürürlüğe girmesini hükmetti. Buna göre ilgili kurumların faaliyetlerine yönelik yasaklar, hemen yürürlüğe girdi. Öte yandan Yolsuzlukla Mücadele Vakfının avukatı Valeriya Vetoşkina, karara 10 gün içinde itiraz edeceklerini açıkladı.

rusya navaly moskava itiraz