Rusya'nın Biyolojik Saldırı Yalanı: Bunlarla Ancak Rusların Dolapta Üstü Açık Kalan Yoğurtlarını Bozmak Mümkün Olur

TAKİP ET

Rusya eliyle yayılan "Ukrayna'da biyolojik silah var" yalanını doktorlar TamgaTürk'e değerlendirdi.

TamgaTürk'e konuşan doktorlar Rusya'nın yayımladığı "biyolojik harp" listelerini değerlendirdi.

Rusya: ABD Kuşlarla Slavları Etkileyen Bir Virüsü Yayacaktı



Rusların yayımladığı listelerdeki mikropların herhangi bir hastanede karşılaşılabilecek türden olduğunu değerlendiren doktorlar, "İnsana bulaşı dahi olmayan bakterilerle Rusların dolaptaki üstü açık kalan yoğurtlarını bozmak mümkün olsa da biyolojik harp yahut terörizme soyunmak mümkün değildir." ifadelerini kullandı.


"Rus Propaganda Makinesini Tanıyan Hiç Kimseyi Şaşırtmayacaktır"


"Bildiğiniz üzere 6 Martta internette Rusya eliyle bazı "listeler" yayılmaya ve Ukrayna biyolojik harp ile suçlanmaya girişildi. Ancak "Şarbon" ve "Veba" üretildiği iddia edilen bu "rapor"larda zikredilen mikropların aslında herhangi bir hastanenin biyokimya laboratuvarında sürekli karşılaşılabilecek yaygın mikroplar olduğunu öğrenmek Rus propaganda makinesini uzaktan yakından tanıyan hiç kimseyi şaşırtmayacaktır.

Peki, evvela biyolojik harp nedir nasıl ve ne ile olur diye başlayalım.

Biyolojik harp, kısaca belli hastalıkların karşı tarafa zarar vermesi için kullanılması olup 1925 Cenevre Sözleşmesi ve 1972 tarihli Biyolojik Silahlar Konvansiyonu gereğince uluslararası hukuK bakımından bir savaş suçudur. 

CDC'ye göre bir biyolojik savaş ajanının başlıca özellikleri:

-Kişiden kişiye kolayca geçebilmesi
-Yüksek ölüm oranı yahut kamu sağlığına büyük etki yapması
-Toplumda panik yahut infial yaratması
-Genel imkanlarla karşı koymanın zor yahut imkansız olması

Biyolojik harp nedir kısaca değindikten sonra bu listenin ve içindekilerin ne olduğuna bakalım.

Bu listelerin birisi müzelik biyolojik örneklerin, ikincisi laboratuvar ekipmanlarının ve işlemlerinin testinde kullanılan biyolojik örneklerin yokedilmesine dair emirler.

Zaten bu listelerdeki patojenleri gören ve mikrobiyolojinin m'sinden azıcık anlayan herkes, bu bahsedilen bakterilerin biyosilah olarak kullanılmasının saçmalığını ve herhangi bir biyokimya laboratuvarında rahatça bulunabilecek numuneler olduklarını farkedecek ve cehlini arsızlıkla pekiştiren Rus propaganda makinesinin yüzsüzlüğüne okkalı bir küfür savuracaktır.


"Bu Mikroplarla Ancak Rusların Dolaptaki Üstü Açık Kalan Yoğurtlarını Bozmak Mümkün Olur"


Candida albicans gibi vajina yoluyla kokulu iltihap yapan mantarla Rusyadaki fuhuş sektörünü bitirmek, pseudomonas aeruginosa gibi hastanelerin sabunluklarında dahi bulunan bakteriyle Rus hekimlerin pratik becerilerini(ki Bacillus görünce şarbon anlayan, Türkiye'de lise 2de görülen taksonomik sınıflandırmadan cins ve tür ayırdına varamayacak kadar bihaber hekimlere büyük bir iyiliktir) sınamak, bacillus stearotermophilus gibi insana bulaşı dahi olmayan bakterilerle Rusların dolaptaki üstü açık kalan yoğurtlarını bozmak mümkün olsa da biyolojik harp yahut terörizme soyunmak mümkün değildir.

Biyolojik harp yapmak için lüzum eden Francisella Tularensis, Bacillus Anthrax(şarbon), Yersinia Pestis(veba) gibi mikropların hiçbiri bu listelerde bulunmayıp bu listelerin biyolojik harp suçlamasıyla yayımlanması Rus propagandistlerinin hem aptallığı hem tembelliği kaynaklıdır.

rusya biyolojik saldırı rus saldırısı biyolojik savaş biyolojik harp ukrayna rusya ukrayna savaşı