Rusya Savunma Bakanı: Türkler Turan'ı Hayal Ediyorlar Ama...

TAKİP ET

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Turan sorusuna verdiği cevapta "Kime karşı yapacaklar" diye sordu.

Rusya savunma bakanı Şoygu, Tengri Ajansı'na konuştu. Turan konusunda gelen soruyu yanıtlayan Şoygu, "Bunu söyleyenler kim bilmiyorum ama bunu hayal ediyorlar ama ne yapacaklar ? Kime karşı yapacaklar ? Bizim ülkemizde Türkçe konuşan çok halk var. Birlikte barış içinde yaşıyoruz" dedi.

Kazak tengrinews.kz sitesine konuşan Şoygu, "Rusya’nın Türkiye ile farklı alanlarda zor, ancak sonuç veren bir işbirliği olduğunu" ifade etmişti.

Şoygu, "Türkiye ile ilişkilerden söz edecek olursam, kolay olmayan, çok zorlu, ancak çok da sonuç veren çalışmalarımız var. Bunlar ortak çalışmalarımız. Zor olmasının nedeni ise engellenmemiz, Türkiye’nin NATO üyesi olmasının engel yaratması. Bu elbette bir engel" ifadelerini kullandı.

İşbirliği yapan iki ülkeden birinin NATO üyesi olup diğerinin olmaması hakkında konuşan Şoygu, şöyle devam etti: "Ancak bu ülkeler ortak bir dil buluyor, ortak çalışmalar, operasyonlar yürütüyor, imkansız görülen yerlerde dahi uzlaşma noktası buluyor. Çözüm yöntemleri buluyoruz. Sözgelimi İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesi. Bize göre, Suriye’de gerilimi azaltma bölgesinin kurulması, bu tür krizlerin çözümünde yeni bir sayfa, yeni bir mekanizma."

rusya rusya avrupa rusya ab rusya avrupa birliği lavrov sergey lavrov rus dışişleri rusya dışişleri bakanı rusya suriye rusya haseke rusya haseki rusya hasiçi rusya pkk rusya ypg rusya yaptırım ab yaptırımları