Rusya Şeriatçı Terör Örgütü Taliban'ı Terör Örgütü Listesinden Çıkarmaya Hazırlanıyor

TAKİP ET

Şeriatçı terör örgütü Taliban temsilcileri Rusya-İslam Dünyası Forumu'na davet edildi.

İşgalci Rusya, Afganistan'da yönetimi zorla ele geçiren şeriatçı terör örgütü Taliban'ı terör örgütü listesinden çıkarma kararı alıyor. 

Şeriatçı terör örgütü Taliban, Rusya'da düzenlenecek olan Rusya-İslam Dünyası Forumu'na davet edildi. Forum, İşgalci Putin'in İslam ülkeleri için yeni ekonomik fırsatları duyuracağı Tataristan'ın başkenti Kazan'da gerçekleştirilecek. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Taliban'ın en radikal gruplarından olan Hakkani Ağı'nın üyelerini de içeren liderleri 'makul insanlar' olarak tanımladı. 

Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov ise şu ifadeleri kullandı: 

 "Bu ülke yanı başımızda ve öyle ya da böyle onlarla iletişim halindeyiz. Acil sorunları çözmemiz gerekiyor, bu da diyalog gerektiriyor, dolayısıyla bu bağlamda hemen herkes gibi onlarla da iletişim kuruyoruz. Afganistan'daki fiili otorite onlar" 

Şeriatçı terör örgütü Taliban'ın sözcüsü Zabihullah Mücahid The Times'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"İslam Emirliği'nin adının kara listeden çıkarılması Rusya'nın iyi bir hamlesidir ve bu eylemi memnuniyetle karşılıyoruz. Tüm ülkelerle diplomatik ilişkiler ve ekonomik sektörde işbirliği istiyoruz. Moskova'nın bu adımı her ülkenin buraya gelip yatırım yapması için fırsatlar sağlayacaktır. Sovyetler Birliği Afganistan'ı işgal ettiğinde komünist ideolojinin farklı bir dönemiydi. Bugünün Rusya'sı bu idealleri paylaşmıyor ve o zamanki Ruslar kadar düşmanca değiller. Ancak hiçbir yabancı gücün Afganistan'ın içişlerine karışmasına izin vermiyoruz. Tüm ülkelerle dengeli ilişkiler kurmak istiyoruz ve herkesle ilişkilerimiz ekonomik çıkarlara dayalı olacaktır"

 

rusya putin afganistan taliban terör örgütü terör örgütü listesi şeriatçı terör örgütü islam dünyası forumu