Rusya SSCB'yi Öne Sürerek Venüs'ü Sahiplendi

TAKİP ET

Venüs'te yaşam belirtisi ipuçlarının bulunmasının ardından Rus uzay ajansı Rocosmos'un yaptığı açıklamada, Venüs'teki ilk misyonların Sovyetler Birliği tarafından yürütüldüğüne vurgu yapıldı.

Bir gün önce bilim insanları, Venüs gezegeninin atmosferinde bulunan asit yüklü bulutlarda mikropların yaşamlarını sürebileceği fosfin adlı bir gaz tespit ettiklerini ve bunun da Dünya'ya benzer bir yaşamın belirtisi olduğunu duyurmuştu. Venüs'te yaşam belirtisinin bulunmasından bir gün sonra Rusya, gezegeni keşfe hazırlandıklarını açıkladı. Rus uzay ajansı Rocosmos'un başkanı Dmitry Rogozin, gezegende incelemeler yapmak için ulusal bir proje başlatılacağını söylerken "Venüs'ün Rus bir gezegen olduğuna inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Venüs'teki ilk misyonların Sovyetler Birliği tarafından yürütüldüğüne vurgu yapılan açıklamada "Venüs ile ilgili çalışmalarda, Sovyetler Birliği ile rakipleri arasındaki olağanüstü uçurum, ABD'nin Venüs'ü 'bir Sovyet gezegeni' olarak adlandırmasında katkısı olmuştur" denildi.

rusya sscb nasa uzay venüs yaşam belirtisi çoban yıldızı fosfin gazı bulunud rusya venüsü tek başına keşftemek istiyor sscb uzay faaliyetleri yaşam belirtisi bulundu rocosmos putin