Rusya, Türk Ordusunun Suriye'de Yapacağı Operasyona Karşı Çıktı

TAKİP ET

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yapmaya hazırlandığı askeri operasyona karşı çıktı.

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'la bir araya geldi. Mikdad'la yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Lavrov, Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyinde düzenlemeye hazırlandığı operasyona karşı çıktı.

Türk ordusunun beklenen harekatına ilişkin "Suriye'de askeri bir gerilim kesinlikle kabul edilemez" diyen Lavrov, Moskova ve Şam'ın olası bir operasyonu engellemek için Türkiye ile görüşmek istediğini söyledi.

İsrail'in Suriye'deki saldırılarını da kınayan Lavrov, "İsrail'e Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına saygı duyma çağrısı yapıyoruz" dedi.

ABD de Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan Kürtçü terör örgütü PKK/YPG'ye karşı operasyonlarına karşı çıkıyor. Moskova'da ofisi bulunan YPG, ABD'den ciddi ölçüde ağır silah yardımı alıyor. Bir süre önce Fransa'da bir grup parlamenter Türkiye'nin olası operasyonunun engellenmesi için çağrı yapmış ve Suriye'deki terör örgütlerini "müttefikleri" olarak nitelemişlerdi.

Fransız Parlamenterler: Kürt Müttefiklerimize Saldırılmasına İzin Veremeyiz

rusya suriye türkiye faysal mikdad yapacağı operasyona karşı çıktı putin erdoğan esad ypg kürtçü terör örgütü