Rusya: Türk SİHA'larının Donbass'ta Görüldüğü Haberi Bizi Mutlu Etmiyor

TAKİP ET

Türk yapımı SİHA'ların, Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donbass bölgesinde uçuş yaptığına ilişkin haberlerin ardından Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov bir açıklama yaptı.

Ukrayna parlamentosunun ulusal güvenlik komitesinin başkan yardımcısı Yuriy Mısyagin, Ukrayna ordusunda yer alan Türk yapımı bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) Donbass üstünde uçuş gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Türk yapımı SİHA'ların, Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donbass bölgesinde uçuş yaptığına ilişkin bu açıklamanın ardından Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da bir açıklama yaptı.

Türkiye ile çok yönlü normal ilişkilerinin olduğunu söyeleyen Ryabkov, "Fakat kolay değiller. Tüm konular çalışma görüşmelerimizde ele alınıyor. Türk ürünlerinin ihracı, başka ülkelere tedariki, ciddî bir mesele. Kimi şeyleri bizden alıyorlar, kendi üretimi olan kimilerini satıyorlar; ihracat denetimi dâhil bununla ilişkili belirli prosedürler mevcut, tüm bunlar ele alınıyor" dedi.

Ryabkov, Türkiye ile ikili görüşmelerde bu konuları ele aldıklarını ve buna devam edeceklerini vurgulayarak "Tabii ki Türk SİHA’larının Donbass’ta görüldüğüne dair söylenenler bizde pek mutluluk uyandırmıyor" ifadelerini kullandı.

Lavrov: Türkiye'yi Ukrayna Konusunda Uyardık

Öte yandan dün, Mısır'daki temasları sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da "Tüm ilgili ülkelere, Türkiye de bunlardan biri, mevcut durumu, Kiev rejiminin ebedî militarist açıklamalarını incelemelerini tavsiye ettiğimizi ve bu militarist eğilimleri teşvik etmemeleri konusunda uyardığımızı belirtmek isterim" demişti.

Rusya Ukrayna SİHA Donbass Silahlı İnsansız Hava Aracı Türk SİHA'ları Türkiye Sergey Lavrov Yuriy Mısyagin Sergey Ryabkov