Rusya: Türkiye ile Azerbaycan'daki Merkez Üsten İşbirliği Yapılacak

TAKİP ET

Orgeneral Sergey Rudskoy, Karabağ'daki duruma ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, Karabağ'daki duruma ilişkin basın toplantısı düzenledi. Rudskoy, toplantıda her iki tarafın da askeri faaliyetlerine son verdiğini söyledi.

Azerbaycan ve Ermenistan ordularıyla doğrudan iletişim kanalları kurulduğunu belirten Rudskoy, Rus barış gücünün mevcut durumuna da değinerek, bir gün içinde bölgeye giden 400 barış gücü askerinin Laçin koridorunda kontrolü sağladığını, 24 saat içinde 27 uçak seferi düzenlendi. 414 asker, 54 otomobil ve özel araç, 8 helikopter ile 2 insansız hava aracı kompleksi nakledildiğini ifade etti. 

Türkiye ile Azerbaycan'daki Üsten İşbirliği Yapılacak

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın Türkiye ile Azerbaycan topraklarında yer alacak bir merkez üsten işbirliği yapacağını kaydetti. Rus-Türk barış güçlerinin beraber konuşlandırılmasının hiç ele alınmadığını belirten Peskov, "Hayır, ortak barış güçlerinden bahsedilmedi. Bu konu hiçbir zaman ele alınmadı. Ortak işbirliği bölgemiz Karabağ’da yer almayacak, Azerbaycan topraklarında yer alacak, burada bir izleme merkezi oluşturulması söz konusu" şeklinde konuştu. 

türkiye rusya azerbaycan ermenistan karabağ barış gücü izleme merkezi