Rusya: Türkiye'nin S-400 Gibi Bir Ekipman Üretebilmesi Pek Mümkün Değil

TAKİP ET

Rusya Gelişmiş Teknolojili Endüstriyel Ürünlerin Geliştirilmesi, Üretimi ve İhracatı için Devlet Kurumu (Rostec) CEO'su Sergey Çemezov, yaptığı açıklamada Türkiye'nin S-400 ayarında bir ekipman üretebilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Rusya Gelişmiş Teknolojili Endüstriyel Ürünlerin Geliştirilmesi, Üretimi ve İhracatı için Devlet Kurumu (Rostec) CEO’su Sergey Çemezov verdiği bir röportajda, S-400 sisteminin NATO'nun güvenliğine zarar vermeyeceğini söyleyerek "Bu bir savunma silahı, saldırı amacıyla kullanılamaz. NATO’nun savunmasına nasıl zarar verebilir anlamıyorum. Aksine, Türkiye bununla NATO’nun güvenliğini temin ediyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile yapılan anlaşma sonucu S-400’lerin kısmen de olsa yerelleştirilebileceğini ifade eden Çemezov, Rusya’ya karşı kullanılabilecek bir teknolojinin tamamen transfer edilmesinin ise mümkün olmayacağını söyledi. Çemezov, açıklamasında "İsteseydik bile, Türkiye’nin böylesi bir gelişkin ekipmanın üretimini örgütleyebilmesi pek mümkün değil" şeklinde konuştu.

 

rusya açıklama ceo s-400 savunma abd nato türkiye kabiliyeti yok mümkün değil üretemez üretmesi mümkün değil paylaşım transfer teknolojili endüstriyel ürünlerin geliştirilmesi devlet kurumu başkan