Rusya, Türkiye'ye Tüm Uçuşların 22 Haziran'da Başlatılması Kararı Aldı

TAKİP ET

Rusya, Türkiye'ye tüm uçuşların 22 Haziran'dan itibaren başlatılacağını duyurdu.

Bir süredir Türkiye'ye uçuşları yasaklayan Rusya, 22 Haziran'dan itibaren uçuşların tekrar başlatılması kararı aldı. Kararı açıklayan Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, “Türkiye’yi ziyaret eden Rus uzman heyetinin hazırladığı rapor temelinde, 22 Haziran itibarıyla Türkiye’ye tüm uçuşları tekrar başlatma kararı alındı" derken, sektördeki çalışanları aşılama kampanyasının organize edildiğini belirterek "Otel çalışanlarında aşılananların oranı yüzde 60 ila 90’a varıyor" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, "En çok turist tedariki yaptığımız ve yegâne pazarımız Rus pazarı. Rusya’nın açılması demek Türkiye’deki özellikle Antalya’daki Türkiye’de daha doğrusu turizm hareketinin çok hızlı şekilde yayılması demek" şeklinde konuştu.

Uzun bir süredir iş yapamayan otellerin olduğunu ifade eden Atmaca, "Tesislerin yeniden açılması, insanların işinin başına dönmesi en büyük hayalimizdi. Bu da yavaş yavaş oluyor” dedi.

rusya türkiye uçuşlar 22 haziran başlıyor başlayacak yeniden karar alındı başbakan yardımcısı tatyana golikova açıklama yeniden turizm turist rus