Rusya, Ukrayna'daki Diplomatlarını ve Ailelerini Sessizce Tahliye Ediyor İddiası

TAKİP ET

New York Times'ın iddiasına göre Ukrayna'ya saldırı tehdidinde bulunan Rusya, başkent Kiev'deki büyükelçiliğinde çalışan personelini sessizce azaltıyor. Moskova ise iddiaları reddediyor.

New York Times, Rus diplomatların ailelerinden oluşan 18 kişilik bir grubun 5 Ocak'ta Moskova'ya gitmek üzere Ukrayna'dan ayrıldığını belirtti. 

Bunu izleyen günlerde Kiev'den ve Lviv'deki konsolosluktan da yaklaşık 30 kişinin daha ayrıldığı ifade edildi.

NY Times'ın üst düzey bir Ukraynalı yetkiliye dayandırdığı habere göre, Ukrayna'daki diğer diplomatlara da ayrılmaya hazırlanma talimatı verildi.


Rusya İddiaları Yalanladı


Ukrayna'yı tehdit eden ve saldırgan politikalarına devam eden işgalci Rusya ise iddiaları yalanladı. 

Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova yaptığı açıklamada iddiaları reddedip yerel radikallerin provokasyonlarını bahane etti. Zakharova, "Yerel radikallerin provokasyonlarına ve saldırgan davranışlarına rağmen, misyonlarımızın her zamanki gibi çalıştığını tekrar ediyorum" dedi.

Ukrayna: Moskova'dan Konuyla İlgili Bir Haber Almadık

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ise Reuters'e , büyükelçilik ve konsoloslukların tahliyesi ile ilgili olarak Moskova'dan herhangi bir haber almadıklarını ve Ukrayna'nın Rusya'daki diplomatik misyonlarını boşaltmak gibi bir planlarının olmadığını söyledi.

Beyaz Saray: Rusya, Ukrayna'ya Her An Saldırabilir

rusya ukrayna diplomatik misyon rus büyükelçiliği The New York Times