Rusya-Ukrayna Gerginliği Büyüyor

TAKİP ET

Dünyanın cılız tepkilerinden cesaret bulup saldırgan politikalarını devam ettiren Rusya, Ukrayna sınırına yığınak yapmaya devam ediyor.

2014 yılında Donbas ve Kırım'ı işgal eden Rusya, dünyanın cılız tepkilerinden cesaret bulup saldırgan politikalarını devam ettiriyor. Son zamanlarda Ukrayna sınırına yığınak yapan Rusya, bölgedeki gerginliği artırıyor. 

NATO, AB ve ABD; Rusya karşısında Ukrayna'ya destek veriyor. Bu destek kapsamında Batı’dan yeni bir adım geldi.

New York Times'ın aktardığına göre, Rusların daha önce de yaptığı gibi işgal öncesinde Ukrayna'nın elektrik şebekesi, bankacılık sistemi ve diğer önemli altyapılarına düzenleyebilecekleri siber saldırılara karşı koymak için, ABD ve İngiltere Kiev’e uzmanlar gönderdi.

The New York Times’ın aktardığına göre, ABD istihbaratı Kremlin’in, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’i beceriksiz göstermek ve otoritesini baltalamak için bir ‘siber saldırı’ emri verebileceğini belirtiyor.

ABD’li ve İngiliz yetkililer, Ukrayna’ya kaç uzmanın gönderildiği konusunda yorum yapmaktan kaçınırken, bir İngiliz hükümet sözcüsü, yardımın tamamen savunma amaçlı olduğunu söyledi.

"Rusların İlk Hamlesi Siber Saldırı Olacak"

New York Times'a konuşan ABD Senatosu istihbarat komitesinin bir üyesi Rusya’nın, Ukrayna’ya saldırması halinde ilk hamlesinin ‘siber saldırı’ olacağını ön gördüklerini söyledi.

Maine’den bağımsız bir senatör olan Angus King, “Ukrayna’ya bir istila veya başka bir tür saldırı olursa, bunun siber saldırı ile başlayacağına dair en ufak bir şüphe olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Ruslar Sınıra 100 Bin Asker Yığdı

Rusya ve Ukrayna arasında gerginliğin tırmanması ile Rus diktatörü Putin'in yönetimi, Ukrayna sınırına yaklaşık 100 bin asker yığdı. İşgali planladığını reddeden Rusya, NATO'nun Rusların etki alanından çekilmesini talep ediyor. Rusya'nın bu isteği işgal etmek istediği daha kolay yutacağı yönünde yorumlanıyor.


Rus Diktatöründen Tehdit


Rusya diktatörü Vladimir Putin dün yaptığı açıklamada, Rusya'nın saldırgan politikalarını gizleyerek iki ülke arasındaki gerilime NATO ve müttefiklerinin neden olduğunu öne sürdü. Putin, üst düzey komutanlara yaptığı konuşmada, “Şu anda olanlar, Avrupa’da artan gerilimler, yolun her adımında onların hatası” dedi. “Batılı meslektaşlarımız bu açıkça saldırgan tutumu sürdürürse, uygun askeri-teknik önlemleri alacağız ve düşmanca adımlara sert tepki vereceğiz.”dedi.
 

rusya ukrayna işgal işgalci rusya kremlin abd nato