Rusya: Ukrayna Sınırındaki Bazı Birlikler Geri Çekilmeye Başladı

TAKİP ET

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna sınırındaki bazı birliklerin geri çekilmeye başladığını açıkladı.

NYT'nin haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı, tatbikatları biten bazı Rus birliklerinin Ukrayna sınırından ayrılmaya başladığını açıkladı.
 
Rus Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ukrayna sınırındaki bazı birliklerin trenlere ve kamyonlara bindirilerek kışlalarına geri gönderildiği belirtildi.

Söz konusu adım Ukrayna'ya yönelik saldırganlığını doruğa çıkarmış olan Rusya'nın şu ana kadar gerilimi düşürmeye yönelik verdiği ilk somut sinyal oldu.

"Çekildiği" söylenen askerlerin sayısına ilişkin bir bilgi verilmezken Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Ukrayna'ya yakın noktalarda bazı askeri tatbikatların sürdüğünü kaydetti.

Rus devlet televizyonunda tren vagonlarına yüklenen bazı tankların görüntüleri paylaşıldı ve bu görüntüler "kışlalarına geri dönen birlikler" olarak servis edildi.

Alman Başbakanı Scholz'un Ziyareti Öncesinde

"Güney ve batı askeri bölge birimleri, görevlerini tamamlayarak demiryolu ve karayolu aracılığıyla bugün askeri garnizonlarına hareket etmeye başlayacaklar" diyen Konaşenkov, tatbikatların bitmesiyle birlikte tüm birliklerin kalıcı konuşlanma noktaları olan kışlalarına döneceklerini söyledi. Konaşenkov'un bahsettiği "kalıcı konuşlanma noktaları" da Ukrayna sınırında bulunuyor.

Söz konusu adım, Alman Şansölyesi Olaf Scholz'un bugün Moskova'da yapacağı açıklanan ziyareti öncesinde geldi.

rusya ukrayna sınırından birlikler çekiliyor savunma bakanlığı açıklama