Rusya ve Belarus Diktatörleri Soçi'de Bir Araya Geldi

TAKİP ET

Panslavist liderler Putin ve Lukaşenko, Soçi'de gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından birlikte kayak yapıp kar motoruna bindi.

Rusya Diktatörü Vladimir Putin, Belarus Diktatörü Aleksandr Lukaşenko'yu Soçi'de ağırladı. Halk desteğini kaybeden ve uluslararası hukuku hiçe sayan iki lider, Soçi'de gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından Krasnaya Polyana Kayak Merkezi'ne giderek kayak yaptı ve kar motoruna bindi.

Federal bir birleşmenin de zeminini hazırlayan Panslavist liderlerin görüşmesine ilişkin Putin, "Burada ayrı ayrı anlatmaya gerek yok ama biz birbirine yakın halklarız. Kültür, din, dil ve tarihlerimiz aynı. Bu sadece yakın tarihteki büyük vatanseverlik savaşında değil, yüzyıllardır böyleydi" diye konuştu.

Lukaşenko ise Rusya'ya ne denli muhtaç olduğunu itiraf eder nitelikte bir değerlendirmeye imza atarak "Ülkelerimiz arasındaki ticari ciromuz 70 milyar dolar civarında. Rusya ile en çok ticaret yapan ülkeler sıralamasında dördüncü sıradayız. Biz Rusya’dan hammadde ve bileşenlerini satın alıyoruz. Planlanan projelerin hayata geçmesi durumunda Rusya ile pazar payımız daha da artacak. Bu nedenle Sayın Putin’e teşekkür ediyorum. Korona virüs salgınından sonra Rusya ile Belarus arasındaki demiryolu ulaşımı durdurulmuştu. 8 Şubat itibarıyla bu hat açıldı. Ayrıca havayolu ulaşımındaki engel de kaldırıldı. Sırada kara ulaşımı var. Kısa zamanda karayolu ulaşımı ile ilgili engeller de kaldırılacak" açıklamasında bulundu.

Akabinde Belarus Diktatörü, Çin Virüsü'ne karşı Rusya'nın geliştirdiği aşılardan da övgüyle bahsederek Belarus'a sağlanan aşı desteği için teşekkürlerini sundu.

9 Ağustos'ta gerçekleşen gayrimeşru seçimler ve ardından gerçekleştirdiği gizli yemin töreniyle koltuğunu korumaya çalışan Lukaşenko, Kremlin diktasının askeri desteğiyle muhalefete karşı direnmeyi hedefliyor.

aleksandr lukaşenko vladimir putin rusya diktatörü belarus diktatörü sputnik v soçi kayak kar motoru panslavist liderler