Rusya'yı 'Terörist Rejim' İlan Eden AKPM Oylamasında CHP Çekimser Oy Kullandı

TAKİP ET

Rusya'nın "terörist rejim" ilan edildiği Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) oylamasında AKP'li üyeler bile "evet" oyu kullanırken CHP'li üye Ünal Çeviköz "çekimser" oy kullandı.

Dün Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) yapılan oylamada Rusya "terörist rejim" ilan edildi.

Rusya'nın Ukrayna'da 4 bölgeyi silahların gölgesinde düzenlediği sözde referandumlarla ilhak etmesi ve sivilleri hedef alan saldırıları nedeniyle sert bir dille kınayan bir bildiri yayımlayan AKPM, Moskova rejimini "terörist rejim" ilan etti.

Serbestiyet'in haberine göre yapılan oylamada AKP'li ve İYİ Partili parlamenterlerin de aralarında bulunduğu 100 parlamenterin 99'u olumlu oy kullanırken tek bir parlamenter, CHP'li emekli büyükelçi Ünal Çeviköz çekimser oy kullandı.

Verdiği oya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Ünal Çeviköz "Çok kafa karıştırıcı bir rapordu. Değişikliklerin hiçbiri önümüze uygun şekilde konmadı. Birçok son dakika sözlü düzeltmesi kafa karışıklığımı daha da artırdı. Kesinlikle Ukrayna'yı destekliyorum ve Rus saldırganlığını kınıyorum. Hayır oyu vermedim, tepkim karışıklığa oldu" dedi.

Ünal Çeviköz Daha Önce Karabağ'a Cihatçı Gönderildiğini İddia Etmişti

CHP'li eski büyükelçi daha önce de II. Karabağ Muharebesi sırasında Türkiye'nin Azerbaycan'a cihatçılar gönderdiğini iddia etmişti.

Rusya yanlısı açıklamalarıyla bilinen Çeviköz, Kanlı Ocak olayları sırasında Tokayev'in çağrısıyla Kazakistan'a giren KGAÖ güçlerini savunmuş ve "Kazakistan Rusya'nın işgali altında değildir. Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütünün barışgücü ne zaman Kazakistan'dan çekilir sorusunun cevabı da Kazakistan ne zaman isterse o zaman çekilecek" demişti.

rusya terörist rejim ilan eden akpm avrupa konseyi parlamenterler meclisi oylamasında chp tek üye ünal çeviköz çekimser oy kullandı