Rusya'da Bin 400 Navalnıy Destekçisi Protestocu Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Rusya'da hapiste tutulan, diktatör Putin'in muhalifi Aleksey Navalnıy'a destek için düzenlenen gösterilerde yüzlerde protestocu gözaltına alındı.

Rusya'da hapiste tutulan ve sağlık durumunun kötüye gittiği bildirilen muhalif lider Aleksey Navalnıy'a destek amacıyla düzenlenen protestolarda bin 400'ü aşkın gösterici gözaltına alındı. Navalnıy'ın eşi Yulia Navalnıy'ın da katıldığı protestolarda göstericiler "Hırsız Putin", "Navalnıy'a Özgürlük" ve "Doktorların İçeri Girmesine İzin Verin" sloganları attı.

Navalnıy'ın sözcüsü Kira Yarmış'ın 10 günlüğüne hapsedildiği ve avukatı Lubov Sobol'un da tutuklandığı belirtilirken protestoları ve hükümetlerin bunlara yönelik tutuklama çalışmalarını izleyen bir insan hakları örgütü olan OVD-Info, Saint Petersburg'da 662, Ufa'da 95 olmak üzere toplam bin 496 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

ABD'den ve AB ülkelerinden Navalnıy'ın durumuna dair gelen çağrılara cevap veren Rus diktatörü Putin dün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, Batı'yı "Rusya'nın kırmızı çizgilerini aşmaması" konusunda uyarmıştı.

Rusya'da Bin 400 Navalnıy Destekçisi Protestocu Gözaltına Alındı