Rusya'da İki Aile 38 Yıl Sonra Kızlarının Doğum Sırasında Karıştığını Öğrendi

TAKİP ET

Vasilya Baimurzina ve Valentina Baulina'nin doğurduğu iki kız çocuğunun karıştığı 38 yıl sonra ortaya çıktı.

Vasilya Baimurzina ve Valentina Baulina isimli iki kadın 29 Temmuz 1982’de aynı hastanede doğum yaptı. 

Kız çocuğu dünyaya getiren annelerden Baimurzina kızının adını Gulsina; Baulina ise Alyona koydu. Siyah saçlı ve kahverengi gözlü Baimurzina mavi gözlü, sarı saçlı Gulsina’yı, sarı saçlı Baulina ise siyah saçlı Alyona’yı büyüttü.

Dış görünüşteki farklılıklardan ve bazı davranışlardan şüphelenen Vasilya Baimurzina yıllarca düşündükleri ancak bir türlü cesaret edemedikleri DNA testini bu yıl yaptırdı. DNA sonuçlarında kendi kızını değil de bir başka bebeği büyüttüğünü öğrenen anne, katıldığı televizyon programında büyüttüğü bebeğin gerçek ailesine ulaştı. 

Dost kalmaya ve sık sık görüşmeye karar veren iki anne “Bundan böyle iki kızımız var” diyerek durumu kabullendi ancak hastaneye dava açtılar.

27 Nisan’daki ilk duruşma öncesinde hastanenin müdürü Alla Vasilyeva iki aileden özür dileyerek, “Doğum sırasında görev yapan hastane çalışanları hayatta değil o nedenle hatanın kimden kaynaklandığına, karışıklığın tam olarak nasıl olduğuna dair soruların yanıtını soruşturma şansımız yok. Büyük olasılıkla bebeklerin isimlerinin yazdığı bileklikler düştü ve yerine konulurken karışılıklık oldu” dedi.

Vasilya Baimurzina Valentina Baulina 38 yıl sonra hastanede karışan iki kız çocuk rusya