Rusya'da Patlayan Yanardağ Buzulları Eritmeye Başladı

TAKİP ET

Rusya'daki Klyuchevskaya Sopka yeniden faaliyete geçerek lav püskürtmeye başlayınca Erman Buzulu olarak bilinen buz kütlelerinin erimeye başladığı açıklandı.

Rusya’nın doğusunda Büyük Okyanus'ta Ohotsk Denizi ile Bering Denizi arası bulunan Kamçatka Yarımadası’ndaki Klyuchevskaya Sopka faaliyete geçti. Kamçatka Adası’nın en büyük yanardağı olan volkanik dağda Rusya Bilimler Akademisi Uzak Doğu Şube Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü ekipleri tarafından yapılan incelemelerde lav püskürtmeleri sırasında 30 ila 50 santimetre çapında kaya parçalarının fırladığı açıklandı. Ayrıca lavların 7 kilometre boyunca yayıldığı belirtildi.

Klyuchevskaya Sopka yanardağının lav püskürtmesiyle erimeye başlayan Kamçatka Yarımadası’ndaki buzullardan sıcak çamur aktığı ve bunun bölgedeki ekolojik sistemi olumsuz yönde etkileyebileceği ifade edildi. 

Klyuchevskaya Sopka'ya en yakın yerleşim alanının 30 kilometre uzaklıkta olduğu, lav püskürtmelerinin şu an için yerleşim alanlarına bir tehdit oluşturmadığı aktarıldı.

Klyuchevskaya Sopka rusya yanardağ buzul erime