Rusya'da Planlanan Protestolar Öncesi Navalni'nin Yakın Çevresine Ev Hapsi Cezası Verildi

TAKİP ET

Rusya'da, muhalif lider Navalni'nin müttefikleri hakkında ev hapsi kararı alındı.

Alınan karar doğrultusunda Navalni'nin kardeşi Oleg, muhalif figür Lyubov Sobol ve Pussy Riot aktivisti Maria Alyokina, "insanları protestoya çağırarak virüs önlemlerini ihlal ettikleri" gerekçesiyle 23 Mart'a kadar ev hapsinde tutulacak.

Navalni'nin Moskova ofisinin koordinatörü Oleg Stepanov ve Kremlin'e yönelik sert eleştirileriyle bilinen sağlık çalışanları sendikasının başındaki Anastasia Vasilyeva'ya da iki ay ev hapsi cezası verildi.

Geçen hafta yapılan dev eylemlerden sonra Navalni'nin ailesi ve çevresine yapılan baskılar artmıştı. Navalni'ye yakın birçok kişinin bu hafta evleri arandı ve bazıları gözaltına alındı.

Moskova polisi ayrıca bu hafta sonu yapılacak eylemlere karşı alınan önlemler kapsamında şehir merkezine girişin sınırlı olacağını ve 7 metro istasyonunun kapatılacağını söyledi.

Pazar günü Moskova'da dev Navalni yanlısı eylemler düzenlenmesi planlanıyor. Rus yetkililer, bu eylemlere katılanlara suçlamalar yöneltilebileceği tehditinde bulundu.

navalni rusya eylemler rusya olaylar rusya karıştı rusyada ne oluyor rusya navalni rusya protestoları navalni yandaşları navalni yanlıları navalni müttefikleri