Rusya'daki Gösterilerde Muhalif Politikacılar da Tutuklanıyor

TAKİP ET

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in diktatörlüğüne karşı yapılan protestolar çığ gibi büyüyerek ülkenin birçok şehrine sıçradı.

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in diktatörlüğüne karşı gerçekleştirilen protestolar, çığ gibi büyüyerek ülkenin birçok şehrine sıçradı.

Rusya'da zehirlendikten sonra uzun süre Almanya'da tedavi gören Rus muhalif lider Aleksey Navalni geçtiğimiz günlerde Rusya'ya dönmüştü. Dönüşünün hemen ardından tutuklanan Navalni'nin serbest bırakılması için halk sokağa döküldü. 

Navalni, tutuklanmasından kısa süre önce bu hafta sonu eylemler düzenlenmesi için çağrı yapmıştı. Bu çağrıyla beraber Rusya'nın pek çok kentinde protestolar meydana geldi. Protestoların gerçekleştiği şehirler şöyle:

Vladivostok, Krasnoyarsk, Irkutsk, Omsk, Novosibirsk, Moskova, Tyumen, Yekaterinburg, Ufa, Orenburg, St. Petersburg, Chita, Soçi, Voronej, Tambov, Nijniy Novgorod, Arhangelsk  ve Saratov.

Siyasetçiler de Gözaltına Alınıyor

Gerçekleştirilen protestolara sert müdahale eden polisler, yüzlerce kişiyi gözaltına aldı. Putin'in diktatörlüğüne karşı yapılan protestolarda muhalif politikacı Lyubov Sobol da Moskova'daki gösteriler sırasında gözaltına alındı.

Navalni'nin ekibi, gösteri düzenleyen şehirlere Twitter üzerinden teşekkür ediyor. Navalni'nin ekibi, "kar ve soğuk engellemedi" ve "Rusya özgür olacak!" şeklinde sloganlar paylaşıyor. 

16.15  | 20 Şehirde Toplam 863 Gözaltı

Sadece birkaç saat içerisinde ülkenin dört bir yanına sıçrayan protestolarda şu ana kadar toplam 863 gözaltı yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Orantısız polis müdahalesi esnasında kaç kişinin yaralandığı ise henüz bilinmiyor.

17.30 | Protestolar Yayılmaya Devam Ederken Gözaltına Alınanların Sayısı da Artıyor

Putin karşıtı gösteriler şehirden şehre yayılırken mevcut eylemlerde de katılımcı sayısı artmaya devam ediyor. Moskova'nın çeşitli noktalarında ayaklanmalar sürerken yürüyüşüne devam eden en kalabalık grubun mevcudunun 40 bin kişiye kadar ulaştığı öğrenildi.

Öte yandan bütün dünyanın tepki gösterdiği gözaltılarda ise sayı 1338'e ulaştı.

19.45 | Gözaltına Alınanların Sayısı 2131'e Ulaştı

Dalga dalga yayılan protestoları bastırmaya çalışan Putin Rejimi, polislere verdiği talimatla tutuklamalara da hız verdi. Şu ana kadar gözaltına protestocu sayısı toplam 2131'e ulaşmış oldu.

putin rusya protesto gözaltı navalni gösteri moskova