Rusya'dan AB Yaptırımlarına Misilleme: Sekiz Avrupalı Yetkiliye Rusya'ya Giriş Engeli

TAKİP ET

İşgalci Rusya, Avrupa Birliği'nin yaptırımlarına misilleme olarak sekiz Avrupalı yetkilinin Rusya'ya girişine engel kararı aldı.

Rusya, Avrupa Birliği'nin yaptırımlarına kaşı sekiz Avrupalı yetkiliye Rusya'ya giriş yasağı getirildiğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, yaptırımlara eklenenler arasında Avrupa Komisyonu’nun değerler ve şeffaflıktan sorumlu biriminin Başkan Yardımcısı Vera Jourova, Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nden Fransız yetkili Jacques Maire yer aldığı bildirildi.

“Avrupa Birliği, Rusya vatandaşları ve kurumlarına karşı meşru olmayan, tek taraflı kısıtlama politikası gütmeye devam ediyor” ifadesinin yer aldığı açıklamada, AB'nin Rusya'nın iç ve dış siyasette bağımsızlığına 'açıkça ve kasten' müdahale ettiği öne sürüldü.

Yaptırımlara dahil edilen Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve vrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli ortak bir açıklama yayımlayarak Rusya'nın adımını 'kabul edilemez' olarak nitelendirdi.

AB’nin de uygun bir adımla karşılık verme hakkının olduğunun hatırlatıldığı açıklamada bunun Moskova’daki yönetimin AB’ye meydan okumayı tercih ettiğinin göstergesi olduğu belirtildi.

rusya ab avrupa birliği yaptırım kararları misilleme von der leyen david sassoli charles michel sekiz avrupalı yetkili rusya'ya giriş yasağı engeli açıklama rusya dışişleri bakanlığı işgalci