Rusya'dan Suudi Arabistan'a G20 Sonrası Aşı Ortaklığı Çağrısı

TAKİP ET

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'nun CEO'su Kirill Dmitriev, Sputnik V aşısı konusunda Suudi Arabistan ile bir ortaklık kurmayı umduklarını ifade etti.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu'nun (RDIF) CEO'su Kirill Dmitriev, Amerikan biyoteknoloji şirketleri Pfizer ve Moderna'nın yüzde 90'ın üzerinde etkili aşı geliştirmesinin ardından, sadece bir aşının virüs için yeterli olmayacağını söyledi.

Ülkelerin kapsamlı aşı programı oluşturmaları için farklı teknolojiler ile aşı portföyleri oluşturmaya başlamasının gerektiğini söyleyen Dmitriev, “Bu hafta Suudi Arabistan’ın başkanlık edeceği G20 toplantısında ülke liderlerinin bu konuyu tartışacağına inanıyoruz. Sputnik V için Suudi Arabistan ile ortaklık kurmayı umuyoruz” dedi.

Dmitriev, şu an çok sayıda üretime hazır 10 farklı aşı olduğunu söyleyerek Rus aşısının virüs karşısında yüzde 92 etkili olduğunu, birçok ülkede de Rus aşısına karşı bir güven olduğunu iddia etti.

çin virüsü aşı suusi arabistana aşı ortaklığı çağrısı rusya rus ceo ortaklık çağrısı yaptı vladimir putin sputnik v aşı koronavirüs rus aşısı rus aşısı güvenli mi biontech pfizer moderna dünya haberleri g20 su