Rusya'dan Tur Şirketlerine: 1 Haziran Sonrası için Türkiye'ye Tur Satmayın

TAKİP ET

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, hükûmet bir karar verene dek 1 Haziran'dan sonraki dönem için Türkiye ve Tanzanya'ya tur satmamaları için tur şirketlerine çağrı yaptı.

Golikava, bu çağrıya sebep olarak ise söz konusu ülkelerdeki "zor epidemiyolojik durum"u yani Çin virüsü yüzünden artan hasta ve ölü sayısını gösterdi.

Türkiye, uzun bir süredir Çin virüsünün pençesinde. Bu durum Sağlık Bakanlığının açıkladığı şaibeli verilere bile yansıyor. Ancak Tanzanya'daki duruma ilişkin yapılan son bildirim gariptir ki 8 Mayıs 2020'ye ait. Worldometers adlı platformundaki uluslararası verilere göre, 61 milyondan fazla bir nüfusa sahip ülkede bugüne dek toplam 509 kişi Çin virüsüne yakalanmış. 

Rusya Federal Hava Taşımacılık Ajansı (Rosaviatsia) tarafından yapılan açıklamada ise Türk ve Rus havayollarının 23-25 Nisan tarihleri arasında Türkiye'den Rusya'ya 29 uçuş gerçekleştirdiği duyuruldu. Açıklamaya göre söz konusu uçuşlar ile Rusya'ya, 6 bin 600 yolcu getirildi.

Öte yandan Türkiye ve Tanzanya'dan gelen Rus yolcuların iki kez Çin virüsü testi yaptırması gerekiyor. 1 Mayıs'tan itibaren bu kuralın, yurt dışından gelen bütün yolcular için de geçerli olacağı bildirilmişti.

Rusya Türkiye Turizm Tur şirketleri Tur çin virüsü pandemi salgın covid-19 Tanzanya Türkiye uçuşlar tur