Rusya'dan 'Türk Barış Gücü' İddiasına Yalanlama

TAKİP ET

Rus Dışişleri Bakanlığı, işgalci Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmaya son vermek için bölgeye Rusya ile beraber Türk Barış Gücünün de yerleştirileceği iddialarını yalanladı.

Yaklaşık 30 yıldır işgal altındaki Karabağ, tamamen azatlığına kavuşmak üzereyken Azerbaycan ile işgalci Ermenistan arasında varılan antlaşmanın neticesinde 'kalıcı' olarak yorumlanan bir ateşkese gidildi. İçeriğine ilişkin çeşitli iddiaların ortaya atıldığı antlaşmaya dair en dikkat çekici ifadeleri ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kullanmış ve bölgede hem Rus hem Türk barış gücünün konuşlanacağını kaydetmişti.

Bugün Eho Moskvı radyosuna açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise Aliyev'in bu iddialarını yalanladı. Zaharova, programda "Açıklamanın metni yayınlanınca kimsenin şüphesi kalmayacak, ancak ben yine de Rusya Devlet Başkanı’nın sözlerini bir defa daha hazırlatmak isterim (…) burada Rusya’nın barış güçlerinden bahsediyoruz" diye konuştu.

Türk Barış Gücü'nün olmayacağını teyit etmek isteyen sunucunun tekrar 'sadece Rus güçleri mi yerleştirilecek' sorusu üzerine Zaharova, "Bu cümle bir defa daha nasıl tekrarlanır bilmiyorum: Karabağ’daki temas hattı boyunca Rusya’nın barış güçleri konuşlandırılacaktır" ifadelerini kullandı.

Mariya Zaharova rusya türk barış gücü karabağ ilham aliyev ermenistan ateşkes rusya azerbaycan