Rusya'dan Türkiye'ye Üstü Kapalı Tehdit

TAKİP ET

Rusya Dışişleri Bakanlı Sergey Lavrov, Türkiye'yi üstü kapalı tehdit etti.

Rusya'nın Türkiye Büyükelçiliği'nin resmi sosyal medya hesabından da aktarılan açıklamasında Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, “Ukrayna'ya gelince, Türk meslektaşlarımıza, durumu itinalı bir biçimde analiz etmelerini, Ukrayna’nın militarist düşüncelerini desteklemeyi bırakmalarını her düzeyde tavsiye ediyoruz” dedi.

Rusya'nın işgali altında bulunan Kırım hakkında Türkiye'nin Ukrayna'ya verdiği haklı desteği eleştiren Lavrov, Ukrayna’nın Kırım konusundaki agresif girişimlerini cesaretlendirmenin, Rusya’nın toprak bütünlüğüne kastetmek ile eşdeğer olduğu görüşümüzü onlara (Türk meslektaşlarımıza) son derece açık bir biçimde iletiyoruz” dedi.

Türkiye'nin Ukrayna'ya verdiği desteği çekeceğini umduklarını belirten Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye ve Rusya arasında süregelen fikir ayrılıklarına rağmen diyalogun sürdürüleceğini belirttiği açıklamasında "NATO üyesi olan Türkiye, Washington'un ciddi baskısına rağmen S-400 füze savunma sistemlerinin satın alınmasına ilişkin büyük bir anlaşmayı hayata geçirdi. Türkiye'yle etkileşimi geliştirirken ortak çıkarlara yönelik stratejik vizyonu esas almaya devam edeceğiz. Bunun hem Rus hem de Türk halkının beklentilerine yanıt verdiğinden eminim" şeklinde konuştu.

İdlib'de onlarca Türk askerini bombalayarak şehit eden, yaralılara müdahale etmek için gelen ambulansları dahi bombalayan Rusya'nın Dışişleri Bakanı Lavrov, hiç yüzü kızarmadan Rusya ve Türkiye'nin Suriye'de terör yuvalarının kurulmasına engel olmak için işbirliğinin önemli olduğunu ifade etti.

Rusya, başkentinde terör örgütü PYD'nin ofis açabildiği ülkelerden biri.

Rusya'dan Türkiye'ye Üstü Kapalı Tehdit