Rusya'dan Yangın Söndürme Uçakları Getiren CMC Savunma Tecrübesiz Çıktı!

TAKİP ET

9 Mart 2021'de Rus uçaklarını getirme ihalesini alan CMC Savunma'nın bu alanda faaliyet göstermediği ve herhangi bir tecrübesinin bulunmadığı öğrenildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın incelediği, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin test ettiği Beriyev-200 tipi Rus uçakları için açılan ihaleyi CMC Savunma almıştı. 

4 firma ve ortaklıklığın katıldığı ihaleyi en pahalı teklifi veren CMC'nin alması şaşkınlık yaratırken ortaklığın getireceği 3 uçağa, 1 Haziran-31 Ekim arasındaki 153 gün için toplam 203 milyon TL ödeme yapılacağı da öğrenilmişti.

Ancak ihaleyi alan ve ödemesi yapılan CMC Savunma'nın yangın söndürme faaliyeti bulunmuyor. CMC Holding’in web sitesine bakıldığında faaliyet alanlarının bilgi teknolojileri, savunma sanayi, enerji ve inşaat olarak sıralandığı görülüyor.

İnsansız hava araçları (İHA), hava araçları, simülasyon teknolojileri, yüz/obje/ses tanıma, görüntü ve video analiz, sınır ve saha güvenliği ile askeri tekstil alanında çalışmalar yapan CMC Holding ve Çolak ailesinin ticari geçmişine bakıldığında havacılık ve yangın söndürme konusunda hiçbir deneyiminin olmadığı anlaşılıyor.

cmc rus yangın söndürme uçakları tecrübesi yok deneyim