Rusya'nın Yalanladığı Ortak Barış Gücü İddiasını Bakan Akar Bir Kez Daha Yineledi

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanı Akar, Karabağ'da kurulacak barış gücünün yalnızca Rus askerlerinden mürekkep olmayacağı ve TSK'nın da bu kuvvetin bir parçası olacağı iddiasını yineledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz'den Libya konusuna dek gündeme ilişkin sert ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akar, Karabağ'da konuşlandırılacak barış gücüne dair merak konusu olan tartışmalara da dahil oldu. Son olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova tarafından yalanlanan Türk Barış Gücü iddiasının arkasında duran Bakan Akar, "Türkiye, anlaşmanın uygulanmasını gözetmek ve denetlemek üzere ortak barış gücünde yer alacaktır" diye konuştu.

Doğu Akdeniz Mesajı: Oldubittiye İzin Vermeyiz

Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'de dar bir alana hapsedilmeye çalışıldığını kaydeden Akar, bu politikalara karşı mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak "Kimsenin hakkında gözümüz olmadığı gibi, kimseye de hakkımızı çiğnetmeyiz. Şehit oluruz, gazi oluruz; ancak hiçbir oldubittiye de izin vermeyiz" ifadelerini kullandı.

Libya'daki krizin de tarafı ve parçası olmayı sürdüren Türkiye'nin mevcut politikasını sürdüreceğinin işaretini veren Akar, konuya ilişkin şunları söyledi: 

"Libya halkının haklı davasını desteklemekteyiz. Amacımız 'Libya Libyalılarındır' anlayışıyla toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini sağlamış, barış, huzur ve istikrar içerisinde yaşayan bir Libya'nın oluşumuna katkıda bulunmaktır."

TSK'da FETÖ ile Mücadele

Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde FETÖ ile bağlantısı tespit edilen, bu gerekçeyle ihraç edilen ve azalma nedeniyle bunların yerine temin edilen personel sayısına dair de şu bilgileri verdi:

"15 Temmuz 2016'dan itibaren FETÖ bağlantısı nedeniyle TSK'dan toplam 20 bin 571 personel ihraç edilmiştir. 15 Temmuz'dan sonra personel destekleme oranlarında meydana gelen azalma nedeniyle personel temin faaliyetlerine başlanmış, 23 Ekim 2020 itibariyle 95 bin 911 personel temin edilmiştir."

milli savunma bakanı hulusi akar fetöcü sayısı tsk'dan ihraç libya'nın haklı davası karabağ barış gücü