Saadet Partisi: İlk Turda Kazanmalıyız, Birden Fazla Aday Çıkmamalı

TAKİP ET

Altılı masada tek bir cumhurbaşkanı adayıyla seçime gitme opsiyonu ağır basıyor.

Seçm giderek yaklaşırken iktidardaki AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na olan halk desteği giderek azalıyor. Mayıs ayında yapılan 16 seçim anketinin sonuçlarına göre Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 38'e dahi ulaşmıyor.

İktidar Eriyor, Muhalefet Yükseliyor

Buna karşın CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 42'ye, altılı masadaki partilerin oy oranı ise toplamda yüzde 46'nın üzerinde. Cumhur İttifakı'ndaki oy düşüşü karşısında Erdoğan, muhalefete yönelik "adayınızı açıklayın" baskısını giderek artırıyor. Muhalefet ise 24 Haziran 2018 seçimlerinin aksine tek bir adayla seçime girilip ilk turda Erdoğan'ın mağlup edilmesi arzusunda birleşiyor.

Mayıs Ayında Yapılan 16 Anketin Ortalaması

"Altılı Masa Bir Seçim İttifakı": "Tek Aday Avantaj Getirir"

Sözcü'den Ruhat Mengi'ye konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, daha önce seçimden önce bir koalisyon görüşmesi olmayacağını söylemesine rağmen durumların değiştiğini vurguladı. "Altılı masa dediğimiz bir seçim ittifakı" diyen Karamollaoğlu, "Şimdi, seçimden önce kurulma mecburiyetine geldi, çünkü bir cumhurbaşkanı seçilecek, bu seçimde 'tek adayla' çıkmak avantaj getirir. Biz şimdiden bir cumhurbaşkanı adayını belirlemek istiyoruz" dedi.

Altı partinin ekonomide, dış politikada nasıl bir yol izleyeceğini belirlemesi gerektiğini belirten Karamollaoğlu, seçim öncesinde Millet İttifakı'nın politikalarının belirlenmesi, seçim sonrası da ayrıntılı görüşmelerin yapılması gerektiğini vurguladı. Yayımlanan tüm anketlerde AKP'nin halk desteğini kaybettiğinin görüldüğünü belirten Karamollaoğlu, seçim stratejisine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Birinci Turda Seçimi Kazanacak Bir Aday Mutlaka Gösterilmeli"

"Zihinler karışabilir, onun için birinci turda seçimi kazanacak bir aday mutlaka gösterilmeli ve hakikaten el birliğiyle birinci turda kazanılmalı, birden fazla aday çıkmamalı. Bu önemli, ikincisi de mutlaka kazanacak bir aday olmalı. İkinci tur iktidar yönünden avantajlıdır, bizim şartlarımızda da endişe vericidir."

Baskın seçim ihtimalinin masada olduğunu, bu ihtimalin kuvvetlenmesi durumunda çalışmalarını hızlandıracaklarını belirten Karamollaoğlu, altı partinin bir numaralı mesele olarak seçim güvenliğini gördüğünü söyledi.

"Bir Numaralı Meselemiz Sandıklara Hakim Olmak"

"Burada güçlük çekilen bir husus var. Maalesef iktidar bazen aşiretlere vesaireye Güneydoğu'da resmi devlet yetkilileri vasıtasıyla etki etmeye çalışıyor, muhalefetten aday olanı caydırmaya çalışıyor. Biz isim isim kimlere nasıl baskı yapıldığını biliyoruz" diyen Karamollaoğlu, "Bir numaralı meselemiz sandıklara hâkim olmak, hileyi önlemek, böylece Meclis'te halkın iradesinin yansımasını teminat altına almak. Tabii biz kaybedebiliriz de, yüzde 100 kazanırız diyemeyiz ama yüzde 99,99 kazanırız diyorlar" ifadelerini kullandı.

saadet partisi ilk tudda turda kazanacak bir aday ortak aday çıkarılmalı birden fazla çıkmamalı kazanmalıyız Temel Karamollaoğlu ruhat mengi altılı masa