Saadet Partisi Sözcüsü: Kılıçdaroğlu'nun Pek Tabii Olarak HDP'yi Ziyaret Etmesi Gerekir

TAKİP ET

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Habertürk televizyonuna yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kürtçü HDP'yi ziyaret etmesi gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, Habertürk televizyonuna yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kürtçü HDP'yi ziyaret etmesi gerektiğini belirtti.

Aydın, Kılıçdaroğlu'nun, 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi durumunda, her kesimi ve siyasi partileri ziyaret etmesi gerektiğini vurgulayarak bu partiler arasında HDP'nin de bulunduğunu söyledi.

Aydın, Kürtçü HDP'nin talep edeceği konuların ülke için özgürlük, adalet ve refah olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Sayın Kılıçdaroğlu, 13. Cumhurbaşkanı olarak 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacak. Pek tabii olarak her kesimi, STK’ları, siyasi partileri ziyaret edecek, bu siyasi partilerden birisi de HDP’dir. HDP’yi de pek tabii ziyaret etmesi gerekir. Ziyaret etmemesi büyük bir eksiklik olur.

HDP’nin talep edeceği şeyler ülkede özgürlüktür, adalettir, refahtır. Masaya gelip gelmeme hususu da sayın Cumhurbaşkanı’nın kararıyla mümkün olacaktır

Aydın, Kürtçü HDP'nin masaya gelip gelmeme konusunun ise Cumhurbaşkanı'nın kararına bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Akşener: O Masada HDP Yok

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı'nın sorduğu "CHP, HDP ile görüşebilir mi?" sorusuna verdiği yanıtta şu ifadeleri kullanmıştı.

"Dün kavga edilmeyen konuda görüşme bile problem yaratıyorsa herkesin dikkat edilmesi lazım. O masada defalarca iddia edildiği gibi, o masada HDP yok. Mithat Hoca'nın söylediğine göre kendileri de ikrar ediyor. Zaman zaman HDP yöneticilerinden farklı söylemler oldu. Ben o söylemlerin her birini bu ucube sistem ateşine odun atmaktır dedim. Bu sağduyunun devam etmesi ve derinleşmesi gerekiyor. Bakanlık gibi alışveriş olması mümkün değil. Diyalog başka bir şeydir, CHP diyebilir, anlayışla karşılardım. 'Sizin oy oranınızla HDP'nin oyu farklı hadi size güle güle' deselerdi o masadan kalkardık. Alengirli işe karşıyım, dürüstlük ve açıklıktan yanayım. CHP, HDP ile görüşebilir, bu net. Ama bize asla getiremez."

 

birol aydın kemal kılıçdaroğlu Saadet Partisi hdp