Saadet Partisi'nde Oğuzhan Asiltürk Krizi: Milli Gazete Yazarı Mustafa Kasadar'ı Kovdurdu

TAKİP ET

Erdoğan ile yaptığı görüşmelerle krizlere neden olan Oğuzhan Asiltürk'ün, Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ı kovdurduğu iddia edildi.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeler ve açıklamalarıyla Milli Görüş cephesinde tartışmalara neden olan Oğuzhan Asiltürk'ün, Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete'de yazar olan Mustafa Kasadar'ı kovdurduğu iddia edildi.

Erdoğan ile iftar yemeğinde bir araya gelen Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu ve Milli Görüş Vakfı Başkanı Asiltürk'ün bu hareketinin ardından tartışamlar yeniden alevlendi.

Saadet Partisi'nde geçmiş dönemlerde yöneticilik yapmış olan Ali Aktaş, konuyla ilgili bir çıkış yaparak "Asiltürk’ün Saadet’i saraya eklemleme çabası karşısında kendi hesabıma ‘yeni bir yol’ açmaya karar verdim. Mevcut düzeneğin bu açık pazarlık karşısında net bir tavır ortaya koyamamasını da yadırgıyorum. Saraya teslim olmak yok; yolumuzu tırnaklarımızla kazıya kazıya açacağız" ifadelerini kullandı.

Milli Gazete'de Kriz

Yerel seçimlerde Saadet Partisi'nden İBB Başkanlığı için adaylığını koymuş olan Necdet Gökçınar da Asiltürk'e tepki gösterdi.

Daha önce Asiltürk'ün yaptığı açıklamalarda 'Milli Görüş lideri' ifadesini kullanmasına tepki göstermiş olan Gökçınar, bu kez de Milli Gazete'de yaşanan durumu gündeme getirdi.

Gökçınar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Muhterem Mustafa Kasadar hocamızın Milli Gazete’deki yazılarına Oğuzhan Asiltürk’ün gazete yönetimine talimatı ve baskısı üzerine son verildi” diyen Gökçınar “Hayırlı(!) olsun" ifadelerini kullandı.

oğuzhan asiltürk milli gazete mustafa kasadar kovdurdu iddia erdoğan iftar görüşme kriz saadet partisi yayın organı milli görüş lideri milli görüş vakfı başkanı saadet partisi yüksek istişare kurulu üyesi ali a