Saadettin Saran AKP ve MHP'lilerin Hedef Haline Getirdiği Tribünlere Sahip Çıktı

TAKİP ET

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Fenerbahçe yöneticisi Sadettin Saran, Beşiktaş ve Fenerbahçe lig maçlarında "Hükümet istifa" sloganı atan taraftarların hedef gösterilmesini eleştirdi.

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Fenerbahçe yöneticisi Sadettin Saran, Beşiktaş ve Fenerbahçe lig maçlarında "Hükümet istifa" sloganı atan taraftarların hedef gösterilmesini eleştirdi. Sadettin Saran, tezahüratların devlete karşı değil hükümete karşı yapıldığını, bunun anayasal bir hak olduğunu ifade etti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Saran videolu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Hükümeti destekleyen insanların da, hükümet istifa diyen insanların da aynı şekilde saygı görmesi demokrasinin gereğidir. Tribünlerde çerçevesi anayasa ile belirlenmiş protesto hakkını kullananlara 'devlet düşmanı' demek, en basit şekliyle devlet ile hükümet arasındaki farkı bilmemektir."

Saran, unutulmaması gerektiğini vurgulayarak, 15 Temmuz hain darbe girişimine giden süreçte demokrasiye sahip çıkanların, tezahürat edenlerin yine aynı tribünlerde olduğunu hatırlattı. Hükümeti destekleyene de eleştirene de aynı adalet anlayışı, sevgi ve hoşgörü gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Bu vatan hepimizin" dedi.

saadettin saran fenerbahçe beşiktaş hükümet istifa