Saadettin Tantan: Siyasi Cinayet İddialarını İktidar Yayıyor

TAKİP ET

Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, siyasi suikast iddialarını iktidarın kasıtlı olarak yaydığını ileri sürdü.

Eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, Sözcü'den Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada "siyasi cinayetler" iddialarını "Hangi makamda olursa olsun, o kişinin makamını kaybetmemek, iktidarda olan siyasilerin de iktidarını kaybetmemek için makama, iktidara talip olanları tasfiye etmek adına çalışma yapıldığı algısı yaratılır. Korku, panik ortamının yaratılmasıyla kendilerinin halk tarafından kabullenmesi sağlanır ve o iktidara gelmelerini engelleyebilirler. Yani söylentiler bilinçli olarak çıkarılır ve bunlar siyasi parti yetkililerine el altından duyurulur. Planlı, programlı olarak yapılır. Burada yerli ve yabancı işbirliği içinde olan aktörlerin de payı olabilir" ifadeleriyle değerlendirdi.

Muhalefetin halkın içine girerken korkmamaları ve çekinmemeleri gerektiğini söyleyen Tantan, "Ayrıca kamu görevlilerine de moral versinler. Devlet içinde görev yapan dürüst çok sayıda kamu görevlisi var. Muhalefet, devlet kurumlarına sahip çıkarsa, oradaki vatanperver insanlar da kanunsuz emirleri artık dinlemeyecek ve yasadışı istekleri yerine getirmeyecektir" şeklinde konuştu.

Tantan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın muhalefete "Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz" şeklindeki çağrısını ise "AKP içinde de iktidar savaşı var. Muhalefete, ‘İktidara talip olmayın' derken parti içinde de, ‘Benden kopmayın' mesajı veriyor. Aynı şekilde iş dünyasına da, kendisinin elinden iktidarı kimse alamayacağını, bu nedenle yanından ayrılmamalarını istiyor" ifadeleriyle yorumladı.

Siyasi Suikast İddiaları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamalarda "Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler… Böyle kaygılarım var. Erdoğan 'Dur bakalım daha başınıza neler gelecek' dedi. Devletin bütün güçleri elinde olan bir insan bunu söylüyorsa, çok tehlikeli bir cümle. Yani ben önümüzdeki süreçte 'Durun bakalım, daha ben başınıza neler getireceğim' diyor. Açıkça tehdit ediyor" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından kısa bir süre Sözcü'den Ruhat Mengü'ye konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, "Siyasi suikastlar yapılacağı konusunda bizim de aldığımız duyumlar var, eğer böyle bir planlama varsa başta ülkeyi yönetenler olmak üzere ileride bunun hesabını vermek zorunda kalır ağır bir bedel öderler, çok acı sonuçlar doğurur. Bunun mümkün olmadığını düşünüyorum" açıklamasını yapmıştı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu iddiaları "ahlaki olmayan bir tavır" olarak nitelemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın "siyasi cinayet" iddialarının ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.

Son olarak ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ kendisine yönelik suikast yapılacağına ilişkin duyum aldığını söyledi.

Saadettin Tantan Siyasi Cinayet İddialarını İktidar Yayıyor