Sabah Sokak Röportajında İktidarı Eleştirdi! Akşam Evinden Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Bir YouTube kanalının gerçekleştirdiği sokak röportajlarında mikrofon tuttuğu vatandaş, iktidarı sert sözlerle eleştirince videonun yayınlandığı günün akşamı evinden gözaltına alındı.

Antalya'da sokak röportajları gerçekleştiren bir YouTube kanalının mikrofon tuttuğu İsmail Demirbaş, iktidara yönelttiği eleştirilerin ardından sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşılarak takdir edilmişti. Bunun üzerine Demirbaş, çok geçmeden evine yönlendirilen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Adli kontrol ve yurtdışı yasağıyla serbest bırakılan Demirbaş, “Bana terörist muamelesi yaptılar. Türkiye Cumhuriyeti'ni savunduğumuz için bizi korkutmaya çalışıyor. Ben doğruyu söylemeye devam edeceğim. Korkmadan, çekinmeden... Her Türkiye Cumhuriyeti vatanadaşı gibi Atatürk'ün yolunda devam edeceğiz. Gözaltı, gerçekleri söylememize engel olamaz” dedi.

Gazete Duvar'ın ulaştığı vatandaşın ifadesi alınırken yaşadıkları ise dikkat çekti. Demirbaş, o anları "Benden ifade alan kişi, 'Sen vahabisin' diyerek beni suçladı. Yine bana, 'Birileri seni dolduruşa getiriyor. Birileri sana bunları söylüyor sen de bunları tekrarlıyorsun' dedi. Benim kendi düşüncelerim olamaz mı? Bu baskılar altında ifade verdim" sözleriyle anlattı.

polis gözaltı ismail demirbaş sokak röportaj erdoğan vatana ihanetten yargılanmalı evine baskın