Sabah Yazarı: Artık Seçim Döneminin Fiilen Başladığını Söyleyebiliriz

TAKİP ET

Sabah yazarı Burhanettin Duran seçim döneminin fiilen başladığını yazdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İzmir'de yaptığı konuşmada seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayının kendisi olduğunu söylemiş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek aday olup olmadığını sormuştu.

Buna ilişkin Sabah'taki köşesinde bir yazı kaleme alan Burhanettin Duran, "Erdoğan'ın önce 'Aday mısın?', şimdi de 'Ben adayım sen aday mısın?' çıkışı ile artık seçim döneminin fiilen başladığını söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu'nun aday olma cesaretini gösterip gösteremeyeceği çok yönlü olarak değerlendirilecek" diyen Duran , "Yani bundan sonra Kılıçdaroğlu ve 6'lı masanın adaylık konusunda söylediklerinin ve söylemediklerinin daha çok gündem olacağı kesin. 'Adayınızı açıklayın' baskısını muhalefet eskisine göre daha zor karşılayabilir. 'İlkeleri ve politikaları belirleyeceğiz, adayı seçime yakın belirleyeceğiz' argümanı giderek etkisini yitirecek" iddiasını öne sürdü.

Buna karşılık Cumhuriyet Halk Partisi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı halinde nasıl bir pozisyon alınacağına ilişkin hazırlıklar sürüyor. 

Kulis: Kılıçdaroğlu Parti Rozetini Çıkarıp Yetkilerini Paylaşacak

Anketler Ne Diyor?

Mayıs ayında yapılan 16 anketin ortalamasına göre AKP'nin oy oranı yüzde 30,53 seviyesinde iken ortağı MHP'nin oy oranı ise yüzde 7,24 seviyesinde. Cumhur İttifakı'nın oy oranı bu durumda yüzde 37,77 seviyesine ulaşıyor. 

Buna karşılık Millet İttifakı'nı teşkil eden İYİ Parti ve CHP'nin oylarının toplamı yüzde 41,82'ye varıyor. CHP'nin oyları yüzde 26,41, İYİ Parti'nin oyları yüzde 15,41 seviyesinde.

Mayıs Ayında Yapılan 16 Anketin Ortalaması

sabah yazarı burhanettin duran seçim döneminin fiilen başladığını söyleyebiliriz