Sabih Kanadoğlu: 'Bir Mağduriyet Yaratabilir miyim' Savunmasından Başka Bir Şey Değil

TAKİP ET

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığına ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

Bahçeli'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın üçüncü dönem adaylığına ilişkin sözlerini değerlendiren Sabih Kanadoğlu, "Kendi açıklamasında bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu açıklamış oldu. Herhangi bir şekilde yasal düzenleme gerekiyorsa onu da yapabileceklerini söylediğine göre, herhalde ikiden fazla aday olamayacağını da kabul etmiş oluyor. Bu yasal düzenlemeyi yani anayasa değişikliğini nasıl başaracağı konusu kapalı kalmış oldu' demiş, "2007 olayı, anayasanın çok açık bir ifade taşımaması nedeniyle yoruma açıktı. Bugün, 1982 Anayasası’nın 101. maddesinin ikinci fıkrası çok açık, net, hiçbir yoruma ihtiyaç duymayacak şekilde düzenlenmiş vaziyette" ifadelerini kullanmıştı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Erdoğan'ın aday olamayacağını iddia edenlerin bilgi eksikliği nedeniyle bunu söylediğine ilişkin açıklamasını Sözcü'ye değerlendiren Kanadoğlu, "Tabi Hukuk tarihi Profesörü olduğu için Anayasa Hukuku bakımından bilgisi biraz eksik. Birkaç gün önce de, 'Bilgi eksikliğinden böyle yorumlar oluyor' demişti. Doğru söylemiş hakikaten kendi bilgi eksikliğinden dolayı böyle yorumlar yapıyor" ifadelerini kullandı.

"'Bir Mağduriyet Yaratabilir miyim' Savunmasından Başka Bir Şey değil"

"Sayın Şentop’un açıkladığı biçimde bir maddenin değiştiği ileri sürülemez. Bu hukuk yönünden geçersiz bir yorum olmuş. Onun için bunun üzerinde konuşmaya değmez. Ben bunu çok net anlattım. Siz de yazdınız. Konu hukuken çok net" diyen Kanadoğlu, "3 gündür kıyamet kopuyor. Gündemi değiştirerek tüm odağı bu konuya toplama arzusu var.. Artık üzerinde daha fazla konuşulacak bir olay değil bu. Türkiye’yi her konuda, ekonomisinden, eğitiminden, yargısından, dış politikasına kadar tüm konularda iyice bir sıkıntıya sokmuş olan siyasi iktidarın, Türk milletine açıklayacağı hiçbir konu da kalmayınca, başvuracakları, 'Bir mağduriyet yaratabilir miyim' savunmasından başka bir şey değil" şeklinde konuştu.

Kanadoğlu daha önce TBMM'nin erken seçim kararı almaması halinde aday olamayacağını söylemiş ve "Peki aday gösterilirse YSK bunu kabul ederse ne olacak? Bu sorunun cevabı bende yok" demişti.

sabih kanadoğlu erdoğan üçüncü defa aday olabilir mi