'Sabretmemiz Gerekir, Lozan Bitince Yeraltı Kaynaklarımızı Kullanmaya Başlayacağız'

TAKİP ET

AKP'li bir kadının sokak röportajında söyledikleri sosyal medyada viral oldu.

AKP'li bir kadının sokak röportajında söyledikleri sosyal medyada viral oldu. Zeyrek YouTube kanalı tarafından gerçekleştirilen sokak röportajında konuşan kadın, "Lozan Barış Anlaşması bitince yeraltı kaynaklarımızı kullanmaya başlayacağımızı" söyledi.

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz?" sorusuna "Recep Tayyip Erdoğan" yanıtını veren kadın, "Neden?" sorusuna "Çünkü dediğini yapan bir insan olduğu için. Ve dünya onu isterken bizim insanlarımız neyin ne olduğunu fark etmeyip sadece at gözlüğü taktığı için" yanıtını verdi. Ekonominin durumuna ilişkin soruya "Şu an belli bir sıkıntı yaşıyoruz ama bunun önü açılacağını bildiğimiz için sabretmemiz gerekir. Bu hani sözleşme bitince biz yeraltı kaynaklarımızı kullanmaya başlayınca..." yanıtını veren AKP'liye muhabirin hangi sözleşme olduğunu sorması üzerine kadın "Lozan Barış Anlaşması" yanıtını verdi. 

"Lozan Anlaşması'nda nasıl bir madde var da biz yeraltı kaynaklarımızı çıkaramıyoruz?" şeklindeki soruya ise kadın şu yanıtı verdi:

"Onu o kadar şu an bilemiyorum. Ama Lozan'ın gerekli bir maddeleri var. Onları uygulayamıyoruz Şu anda hani niye mesela Merkez Bankasında bile niye Türkiye Cumhuriyeti diye yazmıyor? Onun bile şeyi var, incelikleri var..."

TamgaTürk Genel Yayın Yönetmeni Kocafurkan Dinçaslan'ın "Lozan 2023'te Bitiyor mu?" başlıklı köşe yazısını okumak için tıklayınız.

sokak röportajı sabretmemiz gerekir lozan anlaşması bitecek 2023 yeraltı kaynaklarımızı