Saç Derim Çok Sert ve Saç Çıkmıyor. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

TAKİP ET

Saç derisiyle ilgili sorunu olanlar saç derim çok sert ve saç çıkmıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Saç derisiyle ilgili sorunu olanlar Saç derisiyle ilgili sorunu olanlar saç derim çok sert ve saç çıkmıyor. Ne yapmamı önerirsiniz?Diyebilirler. İlk olarak unutulmaması gereken şey saç derisi dediğimiz şeyin de cildimizin bir parçası olduğu gerçeğidir. Eline veya yüzüne cilt bakımı yapanlar her nedense saç ve saç derisini ihmal ederler.

Bakımsız kalan saç derileri zamanla sizi bir çıkmaza sürükleyebilir. Saç diplerinde oluşan sivilceler, saç dökülmeleri ve kaşıntı. Kepeklenmeyi söylemeye gerek bile yok. Bu durumlarla ilgili olarak tedbir almalı saçınıza ve saç derinize iyi bakmalısınız.

Saç Derisine Ne iyi Gelir?

Saç deriniz ile ilgili olarak bütün cildinizi taramanız yararlı olacaktır. Neticede cildimiz bir bütündür. Saç derisine ne iyi gelir? diyorsanız, iyi bir bakım yapmanız şiddetle tavsiye edilir. Saç köklerine yapılacak olan hafif bir cilt masajı ile başlayabilirsiniz.

Bu amaçla üretilmiş aletler kullanabileceğiniz gibi basit bazı malzemelerde işinizi görebilir. Top uçlu saç fırçası veya sert tırtıklı sünger ile saç derinize yapacağınız ufak dokunuşlar denenebilir. Saç derisinin en büyük düşmanlarından olan yanlış sabun ve şampuan seçimine de dikkat etmelisiniz.

Dermatolojik testler sonucu üretilmiş, saç türünüze ve cildinize uygun şampuanların faydası olacaktır. Bunun için de öncelikle dermatolojik bir test yaptırmalısınız. Saç derisini tekrar canlandırmak ve saç dökülmesini engellemek için cildinizi nemli tutmanın önemini unutmayın. Bunun için kozmetik destek de alabilirsiniz.

Saç Derisini Yumuşatmanın ve Dökülmesini Engellemenin Yolları

Her cilt türünün kendine has bir genetiği vardır. Saç derisi ile ilgili işlem yapmadan bu genetik özellikleri tespit etmek faydalı olacaktır. Saç derisini yumuşatmak için sürekli nemli tutulması önerilmektedir. Her banyoda 2-3 dakika uygulayacağınız saç masajı da etkili olacaktır. Ayrıca E vitamini seviyenizi de sürekli kontrol etmelisiniz.

Sağlıklı bir saç derisi sağlıklı saçlar demektir. Saç dökülmesi, kepeklenme, sivilce oluşumu gibi tüm sorunların altında saç derisi yatmaktadır. Saç derisinin de cildinizin bir parçası olduğunu unutmayarak su tüketiminizi dengede tutmalısınız. Saç derim çok sert ve saç çıkmıyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Diyenler bunlara dikkat etmeli.

saç derim çok sert saç çıkmıyor saçım nasıl çıkar