Saçına Endüstriyel Yapıştırıcı Süren Kadın Kurtuldu

TAKİP ET

Şubat ayı boyunca on milyonlarca insanın dikkatini çeken ve saçlarını bu isimde bir yapıştırıcıyla yapmaya çalıştığı için Gorilla Glue Girl olarak anılan Brown'ın sorunu, günler sonra ameliyata alınarak çözüldü.

Dünya genelinde on milyonlarca sosyal medya kullanıcısı, bir süredir ABD'nin Louisiana eyaletinde yaşayan 40 yaşındaki Tessica Brown isimli kadını ve saçlarını konuşuyor. Sürekli olarak kullandığı saç spreyinin bitmesi üzerine Gorilla Glue isimli endüstriyel yapıştırıcıyı kullanarak saçlarını yapan Brown, o günden sonra yaşadıklarını yayımladığı TikTok videolarıyla insanlara duyurdu.

'Gorilla Glue Girl' olarak anılmaya başlanan 40 yaşındaki kadın, 28 milyonu aşkın kişi tarafından izlenen ilk videosunda bilinçsizce kullandığı kuvvetli yapıştırıcının saçlarını derisine tamamen yapıştırdığını ve 15 kez yıkamasına rağmen saçlarının hiç hareket etmediğini söyledi. Yaklaşık 1 aydır bu sorunla uğraştığını ifade eden Brown'ın ilk videosu, kısa süre içerisinde viral oldu. Milyonlarca insan Brown'ın sosyal medya hesaplarını takibe alarak ona tavsiyelerde ve iyi dilek temennilerinde bulunurken bazı sosyal medya kullanıcıları da bu durumla alay etti.

Yayımladığı ikinci videoda Brown, bir avuç şampuanı kafasında köpürterek hiçbir şeyin yapışan saçlarına ve derisine etki etmediğini gözler önüne serdi. Gözyaşları içerisinde "Yaşamak zorunda kalacağım hayat bu" diye konuşan Brown'a duyulan ilgi, bu videodan sonra katlanarak arttı.

Tavsiyeler üzerine hindistan cevizi yağı gibi ürünlerle yapıştırıcının etkisini kırmaya çalışan Brown, bütün başarısız girişimlerini adım adım sosyal medyadan takipçileriyle paylaştı. Brown'ın bu süreçte gittiği doktor da kendisine 'benzersiz' ve 'talihsiz' bir durum yaşadığını dile getirerek sorununa bir çözüm bulamadı ve ona iyi dileklerini iletmekle yetindi.

Süreç esnasında sosyal medya kullanıcılarının adını sıkça andığı The Gorilla Glue isimli şirket de sık sık açıklamalarda bulunarak durumu açıklığa kavuşturmaya çalıştı. Şirketten gelen açıklamalarda "Kağıt, karton, ahşap, laminat ve kumaş gibi yüzeylere eşya monte etmek için zanaat, ev, otomobil veya ofis projelerinde kullanılan" yapıştırıcının kutusunda "göze, cilde ve giysiye uygulanmaması" noktasında bir uyarı olduğu birçok kez hatırlatıldı.

Kullanıcı hatası olduğu ortada olmasına rağmen yine de birçok insan, 'Gorilla Glue Girl', yani Tessica Brown'ın hayatına bu sorunla beraber devam etmesine razı olmadı. Bunun üzerine GoFundMe isimli platform üzerinden Brown için para toplanmaya başladı. Yaklaşık 23 bin dolarlık bir bütçe meydana getirilirken atılan bu adımlar Brown'ın giderek daha fazla adının duyulmasına da yardımcı oldu.

Bu esnada Los Angeles'ta çalışan Michael Obeng adında bir doktor, Brown'a sorununu çözebileceğini söyledi. Akabinde Los Angeles'a uçan Brown, plastik cerrah Obeng tarafından ameliyata alındı. Tıbbi sınıf yapışkan sökücü, aloe vera, zeytinyağı ve asetonun bir kombinasyonunu kullanarak Brown'ı ve saçlarını kuvvetli yapışkandan kurtaran Dr. Obeng, bu işlem için herhangi bir ücret de almadı.

Yaşanan zorlu süreçte Brown, uzun at kuyruğunu kaybetse de artık ellerini saçlarının arasında gezdirebildiği için oldukça mutlu olduğunu söylüyor.

Öte yandan Brown, kendisi için toplanan 20 bin doları aşkın parayı da Dr. Obeng kabul etmese de onun yöneticisi olduğu Restore Foundation'a bağışlama kararı aldı.

abd louisiana tessica brown gorilla glue endüstriyel yapıştırıcı gorilla glue girl sosyal medya viral şampuan tiktok saç spreyi michael obeng dr. michael obeng los angeles aloe vera zeytinyağı gofundme plasti