SADAT Başkanı: Jandarmanın İçişleri Bakanlığı'na Bağlanması Bizim Tavsiyemizdi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hiçbir alakası olmadığını" iddia ettiği SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi gazeteci İsmail Saymaz'a konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "dili Arapça ve başkenti İstanbul olan bir şeriat devleti kurma projesi hazırladığını" iddia ettiği SADAT ile "uzaktan yakından hiçbir bağı olmadığını" öne sürmüştü. 

Erdoğan'ın 'Başkenti İstanbul, Dili Arapça Olan Yeni Bir Devlet Kurmak İsteyen Başdanışmanı'

Erdoğan: SADAT'ın Ne Kurumuyla Ne Yöneticileriyle Uzaktan Yakından En Ufak Bir Alakam Yok


Halk TV'den İsmail Saymaz'a açıklamalarda bulunan SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi, Erdoğan ile "alakalarına" değindi.

"5 Bin Yıllık Türk Ordusuna Çekidüzen Veren SADAT"

Türkiye'nin önünü açacak projeler geliştirdiklerini belirten Tanrıverdi, ASDER ve ASSAM'ın çalışmalarıyla 2016 yılından sonra terörle mücadele konseptinin değiştiğini ve terörle mücadelede başarı kazanıldığını savundu.

Saymaz'ın "TSK'nın 5 bin yıllık geçmişi var. 10 yıllık dernek 5 bin yıllık orduya çekidüzen mi verdi? Gerçekten TSK'ya biçim verdiğinizi mi düşünüyorsunuz?" sorusuna Tanrıverdi "Biz vermedik" yanıtını verdi.

"Niye Erdoğan Adnan Tanrıverdi'yi Başdanışman Atadı?"

Kendi tavsiyeleriyle terörün durdurulduğunu savunan Tanrıverdi, "Niye 2016'dan sonra birden bire Cumhurbaşkanı, Adnan Tanrıverdi Paşa'yı başdanışmanlığa atadı?" diye sordu.

Jandarmanın İçişleri'ne Bağlanması

Saymaz'ın hükümete hangi tavsiyeler verildiğini sorması üzerine Tanrıverdi, "Genelkurmay'ın Milli Savunma Bakanlığı'na, jandarmanın İçişleri'ne bağlanması" yanıtını verdi.

sadat başkanı melih tanrıverdi jandarma içişleri bakanlığı bağlanması bizim tavsiyemizdi