SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi: Türkiye'de Başka Özel Askeri Şirketler de Var

TAKİP ET

SADAT Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi Halk TV'de açıklamalarda bulundu.

Halk TV'de açıklamalarda bulunan SADAT, kanunların kendilerini korumadığını, ülkede kendilerinden başka özel askeri şirketler de bulunduğunu ve SADAT'ın şeffaf işleyen bir şirket olduğunu öne sürdü.

"SADAT, kurulurken ne yapacağını detayları ile yazmış. İzin başvurusunu yapmış. Yasal bir engel olup olmadığı aylarca incelenmiş" diyen Tanrıverdi, şirketin ve yöneticilerinin "İslam Birliği" ile ilgili açıklamalarına ilişkin şunları söyledi:

"Türkiye'nin medeniyet coğrafyası belli. Burada konumlanan şey Avrupa karşıtlığı değil. Burada önemli olan Türkiye'nin dost ve müttefik ülkelerine bunu yapmak. Bazı ülkelere yönelik dışlayıcı tavırlarda bulunmak doğru değil.

Hizmet tekliflerimizi 60 civarı ülkeye verdik. 20-25 tanesine şimdiye kadar proje ürettik. Suriye'ye hiç hizmet paketimiz olmadı, Suriye'deki muhaliflerine de bir donatı hizmetimiz de olmadı. Libya'da 2013'te çeşitli projeler geliştirdik.

(SADAT'ın verdiği terör eğitimleriyle ilgili) Kime veriyoruz bu eğitimleri? Bu silahlı kuvvetlere ve polis teşkilatına verilecek eğitim. "

SADAT başkanı melih tanrıverdi türkiye başka özel askeri şirketler de var kemal kılıçdaroğlu