SADAT'ın TSK İle İlgili Tüm Talepleri 15 Temmuz'dan Sonra Kabul Edilmiş

TAKİP ET

SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi'nin TSK ile ilgili tüm taleplerinin 15 Temmuz sonrasında kabul edildiğini söylediği anlar ortaya çıktı.

Ortaya çıkan görüntülerde SADAT Başkanı emekli general Adnan Tanrıverdi şu ifadeleri kullanıyor:

"Anayasa Komisyonu’na sunduğumuz Anayasa teklifindeki Silahlı Kuvvetler’in yeniden yapılandırılmasıyla ilgili tespitlerimizin aşağı yukarı tamamı 15 Temmuz’dan sonra yürürlüğe girmiştir.

'Biz o zaman Kuvvetler Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmalı' dedik, gerekçeleriyle beraber. 'Harp okulları, askeri okullar, sınıf okullarının dışındaki askeri okullarımızın tamamının Milli Savunma Bakanlığımıza bağlanmalı' dedik, bağlandı.

'Jandarma Genel Komutanlığı’nın Genelkurmay’la göbeği kesilsin ve İçişleri Bakanlığı’na bağlansın' dedik, bağlandı.

'Yüksek Askeri Şurası’nın yapısı değişsin' dedik, eski yapısıyla başbakan ve milli savunma bakanı sivil iki kişi, onun karşısında on dört orgeneral vardı. Şimdi bunun yerine, yedi tane sivil, başbakanımız, üç başbakan yardımcısı, milli savunma bakanı, adalet bakanı, içişleri, dışişleri bakanı Yüksek Askeri Şura’nın içerisinde, dolayısıyla alınacak kararlarda, sivil iradenin hakimiyeti var.

'Askeri yüksek yargı kalksın' dedik, o da gerçekleşti.

'Başkanlık sistemi gelsin' dedik, o da geldi.

Dolayısıyla arkadaşlarım, o anayasa teklifimizde o gün çok kuruluşun ayrıntı konusunda farklı yerlere giderken biz Silahlı Kuvvetler'le ilgili vesayet sisteminin kalkması için önerilerimiz oldu. O önerilerimizin aşağı yukarı tamamına yakını 15 Temmuz'dan sonraki yeniden yapılanmada gerçekleşti. 

ASDER hakikaten hem 28 Şubat'ın hem de 27 Nisan 2007 muhtırasının hem de 15 Temmuz'un karşısında sağlam duran ve tarafını tam belli eden bir sivil toplum kuruluşudur."

SADAT'ın TSK İle İlgili Tüm Talepleri 15 Temmuz'dan Sonra Kabul Edilmiş