SADAT'tan Kabil Havalimanı Açıklaması: Havalimanının İşletmesini Yerine Getirebilme İmkanına Sahip Olduğumuzu Bilenlere Teşekkür Ederiz

TAKİP ET

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletmesinin kim tarafından gerçekleştirileceği tartışılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Hollanda Dışişleri Bakanı Sigrid Kaag ile yaptığı görüşme sonrasında basın açıklaması yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Tek başına Katar ya da Türkiye’nin üstleneceği bir iş değil. İlle bir devlet olmak zorunda değil, şirketler de var" demiş, Çavuşoğlu'nun açıklaması akıllara SADAT'ı getirmişti.

Söz konusu şüpheleri doğrudan SADAT'a soran Odatv'nin Çavuşoğlu'nun SADAT'ı işaret edip etmediğine ya da Kabil Havalimanı'nın işletilmesine ilişkin bir girişim yapılıp yapılmadığına yönelik sorusuna SADAT'tan "Şirketimiz Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı güvenliği veya işletilmesi ile ilgili herhangi bir girişimde bulunmamıştır" ve "Şirketimize bu yönde herhangi bir resmi veya gayrı resmi talep de ulaşmamıştır" yanıtı geldi.

SADAT'tan yapılan açıklamada Kabil Havalimanı'nın işletilmesi konusunda herhangi bir teklif yapılmadığı belirtilirken "Şirketimizin uluslararası bir havalimanının işletilmesi ve/veya güvenliğinin sağlanması gibi kompleks görevleri yerine getirebilme imkân ve kabiliyetine sahip olduğunu bilerek adımızı ananlara teveccühleri için teşekkür ederiz. Fakat şirketimizden alınmayan bilgilere itibar edilmemesi rica olunur" denildi.

SADAT'tan Kabil Havalimanı Açıklaması Havalimanının İşletilmesini Yerine Getirebilme İmkanına Sahip Olduğumuzu Bilenlere Teşekkür Ederiz