Sadi Somuncuoğlu Hayata Gözlerini Yumdu

TAKİP ET

Sadi Somuncuoğlu vefat etti.

Türk Ocakları Genel Başkanı, Devlet Bakanı, Aksaray Milletvekili olarak uzun yıllar boyunca Türk siyasi hayatının önemli isimlerinden biri olan Sadi Somuncuoğlu hayatını kaybetti.

Gençlik yıllarında Türk Ocakları bünyesinde faaliyetlerde bulunan Sadi Somuncoğlu, 67-69 döneminde Ülkü Ocakları'nı kuran isimler arasında yer aldı. CKMP'nin MHP'ye dönüştüğü 1969 Adana Kongresi'nde MHP Genel İdare Kurulu üyesi seçilen Sadi Somuncuoğlu, "Devlet", "Töre" ve "Bozkurt" dergilerini çıkaran isimlerdendi.

1970 yılında Ülkü Ocakları Birliği'nin kuruluşunda yer alan Somuncuoğlu, 1977 Niğde Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1995 yılında ANAP listelerinden Aksaray Milletvekili olarak TBMM'ye giren ve sonra MHP'ye giren Somuncuoğlu, 57. hükümette MHP'den Devlet Bakanı oldu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı adaylığını reddetmesi ve MHP'den bir ismin de aday olmasına karşı çıkması üzerine kendisi Cumhurbaşkanlığına aday oldu ve bunun üzerine TBMM'de MHP'li milletvekillerinnin saldırısına uğradı. 

7 kitap kaleme alan Somuncuoğlu, Milli Düşünce Merkezi'nin Genel Başkanlık görevini yürütmekteydi.

sadi somuncuoğlu mhp vefat etti mdm milli düşünce merkezi