Sadullah Ergin'den Adaylık Eleştirilerine Yanıt

TAKİP ET

"İttifaktaki partiler aynileşmek zorunda değil, kalan 33 günü seçimin kazanılması için harcamak lazım"

Balyoz ve Ergenekon dönemlerinde AKP istibdadının Adalet Bakanlığı görevini yürüten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, CHP'den aday gösterilmesine ilişkin T24'ten Eray Görgülü'ye konuştu.

DEVA Partisi'nin Millet İttifakı'nın bir bileşeni olduğunu söyleyen Ergin şunları ifade etti:

“Bu çerçevede, Parlamenter Sisteme Geçişin Yol Haritasını, 2 bin 300 maddelik Ortak Politikalar Metnini, Sistem Değişikliği için gerekli 84 maddelik Anayasa Değişikliği Metninin hazırlanmasında önemli katkılar sunmuştur. DEVA Partisi olarak 81 İl ve 87 Seçim Bölgesinde kendi logomuzla seçime girmek üzere milletvekili adaylarımızı belirledik.

Seçimlere tek listeyle girme teklifinin CHP'den geldiğini belirten Ergin, "Ancak Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin kazanılması ile birlikte, parlamento çoğunluğunu da sağlayabilmek için tek liste halinde seçimlere girmenin faydalı olacağı teklifini getirdi. DEVA Partisi’nin yetkili kurulları da bu teklifi değerlendirip uygun bularak Cumhuriyet Halk Partisi listesinden seçime girme kararı almıştır. Millet İttifakı içinde olan partiler birbirlerinden farklı ve kendi siyasi programları olan partilerdir. Aynileşmek zorunda değillerdir." ifadelerini kullandı.

Kendisinin aday gösterilmesi nedeniyle CHP'ye sitem edilmemesi gerektiğini söyleyen Ergin, "DEVA Partisi kendi milletvekili adaylarını hazırlayıp tek listeye sunmuş ve listemiz diğer partilerin adaylarıyla birlikte CHP listeleri içerisinde yer almıştır. Bu durum “Seçim İşbirliği Protokolümüzün” gereğidir. Ben DEVA Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısıyım ve DEVA Partisi’nin Milletvekili Adayıyım. Bu tablo üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ne sitem edilmesini doğru bulmam. Seçimlere 33 gün kaldı. Bu süreyi seçimin kazanılması için harcamak lazım.” dedi.

sadullah ergin chp milletvekili adaylığı deva partisi deva