Sağanak Gidiyor, Güneşli Havalar Geliyor

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdu etkisi altına alan sağanak yağışların sona ereceğini ve hava sıcaklıklarının yükselişe geçeceğini duyurdu.

Haziran ayının son günlerine gelinmesine rağmen yurdun dört bir yanında etkili olan sağanak yağışlar yavaş yavaş son bulacak. Ancak Karadeniz Bölgesi hafta sonunu yağışlı geçirecek.

Yağışların azalmasıyla birlikte hava sıcaklıklarında artış görülecek. Sıcaklıklar İstanbul'da 30 derece, Ankara'da 29 derece ve İzmir'de 38 derece seviyelerine gelecek. 42 derece sıcaklık beklenen Aydın, Türkiye’nin en sıcak şehri olacak.

Son Değerlendirmeler 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Akdeniz'in iç kesimleri ile Hatay çevreleri, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Çorum, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra şiddetlenmesi beklenen yağışların Trakya, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

 

meteoroloji genel müdürlüğü hava durumu yağmur kar sıcaklık