Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Aşılama Programına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama programına ilişkin açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "1. Doz aşılamada yüksek bir oranda gelişme kaydettik. Sıra, ikinci doz aşı oranını yükseltmeye geldi. Sizinle her gün paylaştığımız 1. doz aşılanma oranı haritasını düzenleyerek, haritayı Pazartesinden itibaren iki doz aşılanma oranları bilgisiyle yine her gün sunacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca bunun yanında şu ifadelere yer verdi: "Son günlerde kayıplarımızın sayısının yüksek olmasının aşı etkililiği ile ilişkilendirildiğine şahit oluyoruz. Oysa vaka ve kayıplarımız içinde aşısızların oranı çok yüksek. Bu durum, aşılar olmasaydı, sonuçların daha ağır olabileceğini göstermektedir. Mutlaka aşı olmalıyız.

Endişe ve karmaşa ortamından çıktık. Bunu kalıcı hale getirmek elimizde. Hep beraber tedbirlere uyacak ve aşı olarak toplumsal bağışıklığı elde edeceğiz.

Aşı olanlar, aşıları tamamlandıktan, yani 2. dozdan 14 gün geçtikten sonra korundukları gerçeğini aklından çıkarmamalı. Tedbirler ise toplumsal bağışıklık elde edilene kadar hepimiz için zorunlu. Maske, mesafe, temizlik kurallarından taviz vermeyelim."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Aşılama Programına İlişkin Açıklama