Sağlık Bakanı Koca, İllere Göre Haftalık Vaka Sayılarını Paylaştı: Kısıtlamalar Zarurî Hâle Geldi

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugünkü kabine toplantısının ardından Ramazan için "kısmî kapanma" ilan ederken aynı dakikalarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "Kısıtlamalar zarurî hâle geldi" diyerek 3-9 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Çin virüsü vaka sayılarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca'nın yayımladığı haritalı verilerde illerimize göre haftalık Çin virüsü vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 804,97, Ankara'da 419,06 ve İzmir'de 304,07 oldu.

Veriler gösteriyor ki Kırklareli, İstanbul, Çanakkale, Yalova ve Kastamonu 100 bin kişide en çok Çin virüsü vakası görülen illerimiz arasında başı çekiyor.

Öte yandan Şırnak, Hakkari, Van, Şanlıurfa ve Mardin ise 100 bin kişide en az Çin virüsü vakası görülen illerimiz oldu.

Bakan Koca, verileri şu iletiyle paylaştı:

"100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritamızın güncel hali ektedir. Mutasyonlu virüs aynı yolla ancak daha hızlı yayılıyor. Kısıtlamalar zaruri hale geldi. Birlikte mücadele edip kazanacağız."

Haftalık Vaka Sayısı sağlık Bakanlığı Çin virüsü pandemi kısıtlama kontrollü normalleşme Doğu karadeniz vaka sayıları Samsun Sinop Giresun koronavirüs covid-19