Sağlık Bakanı Koca: İstanbul'da Vaka Sayısı 10 Kat Arttı

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da il sağlık yöneticileriyle salgın sürecini değerlendirdiklerini belirtti. Koca, "İstanbul'da Mart başına göre vaka sayıları yaklaşık 10 kat arttı. Ülkemizdeki vakaların yaklaşık %40'ı İstanbul'da" diyerek hepimizin zaten farkında olduğu bir durumu, yeni bir bilgiymiş gibi paylaştı.

Toplantının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bakan Koca, salgının İstanbul’daki durumuyla ilgili bilgiler paylaştı.

VAKALARIN %40'I İSTANBUL'DA

Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

İstanbul'da Mart başına göre vaka sayıları yaklaşık 10 kat arttı.

Ülkemizde vakaların yaklaşık %40'ı İstanbul'da. İstanbul'un durumu ülkemizin durumunu belirliyor.

İstanbul'u koruyabilirsek ülkemizi de koruyabileceğiz.

SIRASI GELEN AŞI OLSUN

Tespit edilen vakaların %85'ini çeşitli varyantlar oluşturuyor. Bütün veriler bulaşmanın daha hızlı olduğunu gösteriyor.

Bulaşma hızını azaltmak için tedbirler belli. Aşı ise en büyük silahımız. Sırası gelen vatandaşlarımız randevularını alarak aşılarını olmaktan çekinmemeli.

BİLAL'E ANLATIR GİBİ

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, daha dün salgına ilişkin sosyal medya hesabından "Bilal'e anlatır gibi" bir açıklamada bulunmuştu.

Prof. Dr. Memişoğlu, "60 yaş üstü vatandaşlarımıza tüm devlet hastanelerimizde Biontech aşısı yapılabilmektedir. Büyüklerimizi randevu alarak (hafta sonu dâhil) hastanelerimize bekliyoruz. Salgında en büyük silahımız aşı. Kurallara uyarak salgının üstesinden geleceğiz. Durmak yok çalışmaya devam" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Vaka Sayıları çin virüsü koronavirüs kovid-19 covid-19 salgın pandemi vaka sayısı 10 kat arttı İstanbul vaka sayısı tedbirler aşı varyantlar