Sağlık Bakanı Koca: Turizm Bölgelerinde Ciddi Vaka Artışı Yok

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, turizm bölgelerinde ciddi bir Çin virüsü vaka artışı görülmediğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahretti Koca, İzmir'deki altı kentin sağlık yöneticileriyle görüşerek salgının gidişatı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fazlaca turist çeken turizm bölgelerinde önemli bir vaka artışının yaşanmadığını ifade eden Koca, "Özellikle turizm bölgelerimizde çok yoğun insan hareketliliğinin olduğunu biliyoruz. Son dönemde 11 milyona yakın turistin geldiğini biliyoruz. Bu illerimizde ciddi bir vaka artışının olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Aşı hakkında da açıklamalarda buluna Koca "Aşı denemelerinde dünyada şu an Faz 3 çalışmasına gelmiş olan 9, uygulamasına başlanmış 6 aşı çalışması var. 2 tanesi için de Türkiye'de izin verildi. Üçüncüsü için de Rusya'dan bir müracaat söz konusu. Burada özellikle izin verirken şunu hedefledik, aşıya biz erken dönemde erişmek istiyoruz, erken dönemde erişmek için de aşının bizim vatandaşımız üzerinde etkili olduğunu bilerek ona göre aksiyon almak istiyoruz. Vatandaşımıza güvendiğimiz noktada bu aşıyı temin etme çabası içinde olduğumuzu söylemek istiyorum. Yıl sonuna doğru aşılara erişim söz konusu olacak diye söyleyebilirim." dedi.

koca sağlık bakanı fahrettin koca turizm salgın turist aşı